Hirdetés

A BioWare eltávolította a webshopjából az ízléstelen szobrot

|

A játékfejlesztőnél valószínűleg nem igazán gondolták át a legutóbbi, szuvenírnek szánt dísztárgyat.

Hirdetés

A BioWare nevének hallatán rengeteg játékos szeme csillan fel, mivel a kiadó olyan címeket adott a világnak, mint a Dragon Age vagy a Mass Effect-trilógia (na jó, az Andromedát is ide vehetjük).

A Mass Effect tagadhatatlanul a videojátékok történetének egyik legkülönlegesebb és legjobban sikerült trilógiája - igen, rajongó vagyok, jelentsetek fel a C-Secnél! - amely ennek megfelelően tengernyi dísz-, és ajándéktárgy, póló, pulóver, Garrus-mintás testpárna és hasonló csecsebecse - azaz, szép magyar összefoglaló néven merch - értékesítését is lehetővé tette. 

Hirdetés

Az alábbiakban enyhe spoilerek is lehetnek, szóval, ha még nem játszottad ki a trilógiát - mindegy, hogy a sima változatot vagy a Legendary Editiont - akkor csak saját felelősségre olvass tovább!

A BioWare, egy kis képzavarral élve szépen feji az aranytojást tojó tyúkot, a legutóbbi ötletük azonban nem sikerült túl jól. A cég ugyanis a trilógia főhősét, Shepard parancsnokot, pontosabban a nőnemű Shepardot - FemShepet - ábrázoló szobrocskát helyezett el a webshopjában.

A szobor ugyanis a Mass Effect 2. részének elején látható jelenetnek állít emléket, amikor Shepard kirepül a lángoló Normandy-ból és meghal. A játékban, ezt követően persze feltámasztja a Cerberus, hiszen a főszereplőre szükség van.

A halott Shepard bármelyik nappali dísze (?) lehetne - ha lehetne kapni (Fotó: BioWare)
A halott Shepard bármelyik nappali dísze (?) lehetne - ha lehetne kapni (Fotó: BioWare)

Kétségtelenül erős kezdés, amelynek láttán minden játékosnak elkerekedik a szeme, azonban mindezt szobron ábrázolni, minimum véleményes. Több panasz is érkezett a BioWare-hez, amelyben meglehetősen ízléstelennek találták a szobrocskát, amelyből ráadásul nem is készült férfi változat, a BroShep-rajongók így már eleve hoppon maradtak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A nyomásnak engedve végül a BioWare egyetlen napon belül vissza is vonta a szobrot, így az már nem elérhető a webshopban. Azt ígérik, hogy aki előrendelést adott le, annak visszaadják a pénzét.

A tervek szerint készült volna szobor Kaidanről, Thane-ről és az Illusive Man-ről is, azonban a botrány miatt erről a termékcsoportról lemondtak a BioWare illetékesei.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)