Hirdetés

A Creative Assembly vizsgálatot ígér a súlyos munkahelyi visszaélésekről szóló vádak után

|

A Total War szériáról elhíresült fejlesztőcsapat sem kerülhette el a toxikus munkakörnyezetet?

Hirdetés

Mióta a Ubisoftnál sorra láttak napvilágot a szexuális zaklatási és egyéb botrányok, azóta egyrészt a többi stúdió megpróbál kínosan ügyelni arra, hogy elkerüljék a hasonló PR-katasztrófát, másrészt a jelenlegi és egykori alkalmazottak is hajlamosabbak kiállni magukért. 

Lehetséges, hogy a Total War játékokat, az Alien: Isolationt és a Halo Wars 2-t fejlesztő Creative Assembly is belenyúlt a darázsfészekbe, ugyanis komoly vádakkal kell szembenéznie a cégnek. 

A napokban kezdett egyre nagyobbra duzzadni a botrány, miután Twitteren sorra álltak elő azok a fejlesztők, akik a vállalat egyik volt alkalmazottja kapcsán tettek feljelentést visszaélésekkel, abúzussal és eltussolással kapcsolatban.

Hirdetés

Az idő teltével egyre több olyan ember jelentkezett, aki dolgozott a Creative Assemblynél, vagy ismer valakit, aki dolgozott és tapasztalták a zaklatást, és olyan is akadt, aki azt állítja, hogy a szóban forgó személyt érintő jelentéseket egyszerűen figyelmen kívül hagyták, szóval a stúdió illetékesei szimplán a szőnyeg alá söpörhették az ügyet.

Most reagált a Creative Assembly is, a Twitteren közzétett nyilatkozatában azt írja, hogy tudomásukra jutott a CA egyik korábbi alkalmazottjával kapcsolatos, mélyen aggasztó és súlyos vádak, és külső fél segítségével vizsgálja az ügyet, hogy teljes mértékben megértsék, mi történt.

A CA kéri azokat a volt alkalmazottakat, akiknek tudomása van visszaélésekről, hogy jelentkezzenek, és segítsenek a vizsgálatban. A cég azt is kijelentette a posztban, hogy elkötelezettek amellett, hogy biztonságos környezetet biztosítsanak a dolgozóik számára, és hogy meghallgassák őket, de egyértelmű, hogy jobban kell teljesítenük ezen a téren. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)