Hirdetés

A Red Dead Redemptionből tananyag lett, a színészek is segítettek oktatni

|

Arthur Morgan és John Marston megformálója tette tiszteletét egy történelemórán, ahol a Red Dead Redemptiont használta a tanár az amerikai történelem elmeséléséhez.

Hirdetés

Tore Olsson, a University of Tennessee történelemoktatója a "Red Dead America" kurzus keretein belül tanította diákjait az 1899-es és 1911-es évek Amerikájáról. Az előadásokon a Red Dead Redemption játékokat használta oktátási eszközökként, amivel nyilván népszerűvé vált a diákok körében. Ez utóbbiban mondjuk az is biztosan segített, hogy a tavaszi szünet előtti utolsó előadásra meghívta az Arthur Morgant alakító Roger Clarkot, és a John Marstont megformáló Rob Wiethoffot.

A mit sem sejtő diákokhoz egyszer csak besétált a két színész, akik nagy örömmel vettek részt a téma feldolgozásában. Mindketten imádták a tényt, hogy a Rockstar játékait oktatásra használják.

"Látni azt, hogy a dolog, amihez a hangunkat adtuk, most akadémiai célokra van felhasználva egy igazi megtiszteltetés. Sosem hittük volna, hogy valaha ez lesz ebből a játékból."

Hirdetés

Olsson egyébként írt is egy könyvet Red Dead America címmel, ami szintén a Red Dead sorozaton keresztül tárgyalja a korszak történelmét. A legszebb az egészben, hogy a könyvből készült hangoskönyvet is Roger Clark olvassa fel.

Reméljük, hogy ha valaha befut a Red Dead Redemption 3, az is lesz majd annyira csodálatos, hogy tananyag válhasson belőle.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)