Hirdetés

A Twitch komoly gondokkal küzdött tegnap, keresik a probléma okát

|

Rengeteg streamer izzadt meg tegnap azért, hogy egyáltalán el tudja indítani műsorát.

Hirdetés

Tegnap este Málnáspite (László Viki), Sirius és jómagam leültünk volna folytatni a Stardew Valley streamsorozatunkat, ha a Twitch is úgy akarja. Spoiler: nem akarta.

Sirius csatornája ugyan többszöri próbálkozás után észlelte a felé küldött videojelet, Málnáspite és én tovább küzdhettünk a szolgáltatás figyelméért. Amikor Vikinek valahogy sikerült felcsatlakoznia, akkor is ledobta őt 10 perccel később a rendszer, nekem pedig mindeközben az OBS jelezte gyengéd "nem érjük el a szervert" hibaüzenetekkel, hogy nem érdeklem őt.

Hirdetés

A következő órákban Sirius adása stabil maradt, és 1 óra elteltével már Vikinél sem voltak gondok. Én másfél órával a tervezett indulás után tudtam csak elindítani a saját adásomat, és miközben vártam a Twitch szerverkezelőinek kegyére, addig szétnéztem a szokásos fórumokon: nem mi voltunk az egyetlenek, akiknek meggyűlt a baja a dologgal.

Mint kiderült a Twitch.tv tegnap részleges leállástól szenvedett, ami azt eredményezte, hogy aki nem streamelt a probléma keletkezése előtt, annak nem sok esélye volt arra, hogy feljusson a szerverekre. Az este során a Twitch Support Twitter oldala jelezte, hogy tudnak a problémáról és nyomoznak annak okáról.

Idővel normalizálódott a helyzet, bár azóta sem tudtuk meg a leállás okát.

A Twitch meglehetős bukdácsolással kezdte az évet: felhasználók nem érték el az oldalt, a lejátszók nem töltöttek be rendesen, és január 27-én egy, a tegnapihoz hasonló probléma ütötte fel a fejét. Bármi is történik az Amazon szolgáltatása körül, reméljük, hogy hamarosan rendbe rakják a dolgot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)