Hirdetés

A Pentagonnak már van terve a zombiapokalipszis esetére

|

Képzési célokra találták ki, még a csirkezombik támadása ellen is fel vannak készülve. Nyugodtan alhatunk.

Hirdetés

Az amerikai Védelmi Minisztérium közzétette a zombiapokalipszis elleni védekezés céljából készített tervét, ami valójában egy oktatási anyagként készült el. Felkészültek minden eshetőségre: a lehetségesen előforduló zombitípusok között felsorolták az űrzombikat, a gonosz mágikus zombikat, a vegetáriánus, és a csirkezombikat is.

A dokumentum egy oktatóanyag volt azoknak, aki majdan a különböző vészhelyzetekre írnak tényleges terveket. A minisztérium közleménye szerint azért választottak egy teljesen lehetetlen példát, hogy elkerüljék a korábban megtörtént olyan eseteket, amikor civilek komolyan vettek egy ilyen, képzési célokra szánt tervet. És nem utolsó sorban a diákok is sokkal jobban élvezték a zombiapokalipszis elhárításának feladatát, mint például egy tunéziai politikai válság megoldását.

A terv egyébként kitér a népesség tájékoztatására, a katonai egységek teendőire, a felderítés kulcskérdéseire, ahogy a rendfenntartásra, és az emberek számára kulcsfontosságú erőforrások védelmére is. A zombik legyőzésének kulcsa a jelentés szerint "a fejre, különösképp az agyra koncentrált" lövésekben keresendő.

Ez nem meglepő, mivel a terv egyik alapfeltevése, hogy "megszokott módokon" nehéz lenne pontos információkat szerezni a zombikról, a terv készítőinek a popkultúrából (bár itt a videojátékokat nem említi a terv, csak a filmeket, könyveket és képregényeket) ismert forgatókönyvek alapján modellezték a zombiapokalipszist.

Így az is sejthető volt, hogy az egyetlen módja annak, hogy meggyőződjünk róla, hogy a zombi halott az, hogy elégetjük (kivéve a mágikus zombikat, akik ellen leghatásosabban a haditengerészetben szolgáló papok és más vallási vezetők tudnak harcolni). A teljes, 31 oldalas dokumentumot itt találhatjátok, benne néhány további mókás megjegyzéssel, és rengeteg mozaikszóval és rövidítéssel.

Szerintetek melyik játékban találhatnánk a legtöbb hasznos tippet?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)