Hirdetés

5 fura játék, amit az 51-es körzet ostroma ihletett

|

A mémek és elborult játékok kiapadhatatlan forrása lett a hírhedt Facebook-esemény.

Hirdetés

Valószínűleg nem sokan tudták elkerülni az internet idei legfurcsább őrületét, az 51-es körzet tervezett, remélhetőleg csak fiktív "ostroma" pedig a játékvilág rajongóihoz is eljutott. Ahogy arról korábban már mi is hírt adtunk, egy Facebook-eseményben arra szólítják fel a közösségi oldal felhasználóit, hogy szeptember 20-án mindenki együttes erővel ostromolja meg Amerika ikonikus katonai bázisát, az 51-es körzetet - így felfedve annak titkait.  "Ha elég sokan vagyunk, akkor nem állíthatják meg mindannyiunkat" - szól a meglehetősen korlátolt szónoklat, jelenleg pedig durván 2 millióan jeleztek vissza az eseményre. Nyilván ők sem gondolták annyira komolyan, ahogy azok a játékfejlesztők sem, akik meglovagolva a social trendet igyekeztek magukra irányítani a figyelmet. 

Hirdetés

Csak remélni tudjuk, hogy erre az egészre a jövőben is csak egy nagyon jó (?) poénként fogunk hivatkozni, főleg miután az amerikai légierő hivatalos közleményben figyelmeztette a jelentkezőket, hogy nem lenne a legokosabb ötlet megpróbálni a dolgot. Az esemény oldalán egy kiemelt bejegyzésben persze megnyugtat mindenkit annak kitalálója, hogy ez az egész pusztán csak egy vicc, az eseményt azóta átalakították egy háromnapos zenei fesztivállá, az Alienstockká. A rendezvény egy sivatagi partit ígér, ami kempinggel, fellépőkkel és különböző meglepetésprodukciókkal várja a nevadai Rachelbe kilátogatókat. Maradunk szkeptikusak a kérdésben. 

Természetesen, ahogy szinte minden más is, úgy ez a jelenség is megihlette a játékvilág lelkes alkotóit, mi pedig ennek örömére szemezgettünk a felhozatalból, a teljesség igénye nélkül. Igen, még ezen kívül is van játék a témában, nekünk is megdöbbentő volt.

Raid Area 51

Egy ingyenes, böngészőben futtatható platformerrel nyitjuk a listát, méghozzá azért, mert a Raid Area 51 a maga módján egy meglepően igényes pixel art jellegű, szórakoztató kis program. Könnyen időrabló lehet, ez az egyetlen hibája.

Storm Area 51: Ayy Lmao Edition

A nagyon trendi nevű játék jelenleg csak a Steam oldalán létezik, ám a képek és egyéb információk alapján egy igazi mémkánaán lesz azoknak, akik vevők az ilyesmire. A megjelenés elvileg augusztus 17-én esedékes, viszont a mellé odabiggyesztett "talán ( ͡° ͜ʖ ͡°)" megjegyzés miatt még ne jelentsünk beteget a főnöknek.

Area51.io

Egy újabb ingyenes, böngészős platformerrel folytatjuk a listát, az Area51.io ugyanis még egy nagyjából játszható eredménye az őrületnek, amiben 50 másik játékossal egyszerre kell átvergődnünk magunkat a különböző akadályokon egészen a bázisig. Mindezt természetesen a kötelező Naruto-futásban és kosztümben.

Save Baby Alien from Area 51

Az egy 51-es körzet témájú versenyre, rövid idő alatt elkészített böngészős játékban egy idegen babát kell kimenekítenünk az amerikai kormány markából. Merő jóindulattal ugyan, de mondhatjuk, hogy egy valamelyest stratégiai cuccról van szó, de igazából csak a zene miatt érdemes rápróbálni, maga az élmény inkább fura, mint jó.

Area 51: Defense Squad

Végül, hogy a mobiltelefonos gamerek (tudjuk ám, hogy léteztek!) se maradjanak ki a mókából, egy Androidra készített játék is felfért a listára. Az Area 51: Defense Squadban nem az ostromlók, hanem a hadsereg oldalán kell gondoskodnunk arról, hogy ne kerüljenek napvilágra az 51-es körzet titkai. Konkrétan lemészárolunk pár ezer sci-fi bolond civilt, de ezen most ne akadjunk fent.

Pontosan tudjuk, hogy a fentebb kiemelt játékok után hirtelen már nem is tűnik akkora durranásnak a Cyberpunk 2077, ez van, amikor nemes célok akaraterővel és kreativitással találkoznak. És ez pont annyira komoly, mint az ostrom maga.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)