Hirdetés

Az amerikai IGN hazugságra kényszerítette íróját a Naughty Dog kapcsán, és ez csak a jéghegy csúcsa

|

Méretes botrány kezd kialakulni az amerikai IGN háza táján, volt munkatársak nemcsak toxikus közegről, és megfélemlítésre, megalázásra játszó főnökségről számolnak be, hanem arról is, hogy tudatosan hazugságra kényszerítették őket.

Hirdetés

Chris Avellone ügye csak a kezdetet jelentette, az elmúlt napokban az internet a játékiparhoz köthető zaklatásoktól és botrányoktól volt hangos. Többen elővették az amerikai IGN-t is, ami a beszámolók alapján anno Tal Blevins és Steve Butts irányítása alatt finoman szólva sem lehetett a világ legjobb munkahelye. Toxikus környezetről, nyomasztó hangulatról, mindennapos megfélemlítésekről és megalázásokról mesélnek az egykori újságírók, de van, aki konkrétan azzal a váddal állt elő, hogy a főnökség hazugságok leközlésére kényszerítette őt, ráadásul egy igazán kényes témában. 

Hirdetés

Többek között Kallie Plagge, a GameSpot tesztekért felelős szerkesztője is arról mesélt a napokban, hogy karrierjének kezdetén borzalmas időszak volt az életében az IGN-nél töltött idő, ahol Blevins nap mint nap megalázta, verbálisan inzultálta őt. Plagge úgy fogalmazott, hogy évekbe tellett feldolgoznia azt a bánásmódot, amiben az IGN-nél részesült Steve Butts és Tal Blevins viselkedésének köszönhetően. 

A jelenleg már az Motive Studiosnál dolgozó Mitch Dyer viszont még cifrábbakat mesélt Twitteren (érdemes alaposan átolvasni a bejegyzéseit, nem fogta vissza magát, és részletesen mesélt arról, mi is ment egykor az IGN-nél). Dyer az egyik tweetjében bevallota, hogy főnökei tudhatóan alaptalan pletykák leközlésére kényszerítették, egészen pontosan azt a hazugságot kellett megírnia, hogy Amy Hennig durva körülmények között távozott a Naughty Dogtól, gyakorlatilag erőszakkal mozdították el őt a helyéről, és vérre menő hatalomátvételről volt szó - érdekes, hogy ez a többszörösen megcáfolt értesülés azóta is rendszeresen tényként kerül elő különböző kommentszekciókban. 

Dyer pontosan tudta, hogy mindez hazugság, nem akarta leközölni a cikket, és mindent megtett azért, hogy legalább a neve ne lehessen az íráshoz köthető. Főnökei azonban nem engedtek, a cikknek meg kellett jelennie, a kár pedig, amit okozott, máig érezteti hatását. Neil Druckmann egyébként már köszönetet mondott Dyernek, nagyon hálás azért, hogy végre megismerhette az igazságot. Köztük tehát immár szent a béke. Bruce Straley, (aki több Uncharted játék és a The Last of Us rendezője is volt) úgyszintén kifejezte háláját, amiért Dyer felfedte az igazságot, és teljesen megérti, mennyire nehéz helyzetben lehetett az újságíró a főnökei nyomása alatt. 

Tal Blevins 17 éven át, egészen pontosan 2016-ig dolgozott az amerikai IGN-nél, amelynek társalapítója volt. Steve Butts öt évet töltött ugyanitt, 2013 és 2017 között főszerkesztői pozícióban. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)