Hirdetés

Az elméjével játszotta a Palworldöt egy streamer

|

A mutatványért az a hölgy felelős, aki korábban már az Elden Ringet is végvitte így.

Hirdetés

Míg a Palworldöt továbbra is úgy veszik, mintha kötelező volna, addig a mobilos alkalmazásboltokban is előkerültek a Palworld-utánzatok, amiknek veszélyeire maguk a fejlesztők hívták fel a figyelmet a minap. Most pedig egy streamer került a figyelem középpontjába, aki lényegében gombnyomások és kattintások nélkül, pusztán az elméjével irányította az egész játékot.

Nehéz kitűnni a Palworldöt közvetítők köréből, elvégre mindenki ezt nyomja per pillanat, azonban ezzel a mutatvánnyal Perrikaryalnak azonnal sikerült magára irányítani a figyelmet. Az egyik adása során beröffentette a játékot, majd a beállításokban való babrálás után elkezdte tesztelgetni, hogy hogyan is tudná pusztán az elméjével irányítani azt.

Perri a közvetítés során bemutatta, hogy hogyan működik például a kraftolás, a fegyverkezelés és az építkezés, amikhez csakis az "agyát" használta. A mutatvány hátterében az úgynevezett elektroenkefalográfia, ismertebb nevén EEG áll, ami az egészségügyben az agyi aktivitás mérésére és rögzítésére használatos, fájdalommentes eljárást takar, lényegében ezt használta Perri is.

Hirdetés

Az eszköz a fejre helyezve, az érzékelők segítségével veszi fel az agy által előállított elektromos jeleket, amik ebben az esetben aztán a játékban parancsokká alakulnak. Perri konkrétan négy billentyűkombinációt használt a játékon belüli cselekvések végrehajtásához, amik az egyes agyi jelek érkezésekor aktiválódtak. Ehhez jött hozzá még egy giroszkóp és a szemkövetés, amikkel kiegészülve pedig lehetővé vált a mozgás és a célzás is a játékban.

A streamer amúgy is az EEG-s eszközök és az akadálymentesítésre fókuszáló technológiák tesztelésére fókuszál, korábban például hasonló módon sikerült az Elden Ringet az elméjével végigvinnie, úgyhogy a jövőben biztosan számos hasonló kísérletet láthatunk majd.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)