Hirdetés

Beadta a derekát a Twitch, több lesz a meztelenség

|

Egyik napról a másikra változott nagyot a platform hozzáállása a vetkőzéshez. Nemrég még tiltás járt érte, most már művészetnek számít.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt attól volt hangos a Twitch közössége, hogy egyes OnlyFans modellek félmeztelenül közvetítettek a platformon. A kamerát úgy állították be, hogy látható legyen a ruha hiánya, de a "lényeg" már ne legyen benne a képben. A moderátorok lecsaptak ugyan, de a büntetés nem tartott sokáig. Tegnap este már nem csak hogy megbocsátott a Twitch a meztelenkedésért, de még a szabályzatába is belefoglalta azt.

A táncolás, a testfestés, vagy bármi más, ami a "művészi meztelenség" címkéje alá sorolható, hivatalosan is engedélyezett tartalommá vált. A Twitch pontosan következőket tette lehetővé "megfelelő jelölés" feltétele mellett:

  • Tartalom, ami szándékosan kiemeli a melleket, fenekeket vagy  a kismedence tájékát, akár teljesen felöltözve is.
  • Kitalált (rajzolt, animált, vagy faragott) nőinek tűnő mellek, genitáliák és fenekek nemtől függetlenül.
  • Testfestés nőinek tűnő mellekre vagy fenekekre nemtől függetlenül.
  • Erotikus táncok, melyeknek részei a vetkőzés és/vagy az arra utaló mozdulatok.
  • A népszerű táncok, mint a twerkelés, a grinding vagy a rúdtánc már megjelölés nélkül is engedélyezettek.

A Twitch hivatalos oldalán lévő FAQ szekció továbbá tisztázta, hogy pornójátékokat még mindig nem lehet közvetíteni a platformon, de az olyan címekkel, amelyek "véletlen meztelenséget" tartalmaznak, már nincs gond.

Hirdetés

Ez elég drasztikus változás a platform szempontjából, így nyilván a Twitch ismertebb arcai mind reagáltak a dologra. Az egyik kérdés, amit többen is feltettek, az volt, hogy akkor a platformra innentől csak nagykorú felhasználók regisztrálhatnak-e. A kérdés jogos, mivel a Twitch nehezen lesz biztonságos felületként értelmezhető.

Asmongold, az oldal egyik legismertebb streamere a következőt nyilatkozta az aggodalmak kapcsán:

"A Twitch nem volt és nem is lesz biztonságos felület a kiskorú személyek számára. Mindenki csak a csöcs-streamerekre koncentrál, de a valóság az, hogy rengeteg olyan tartalom van itt, ami abszolút nem kiskorú közönségnek szól."

Mellette azért mások is hallatták a véleményüket, és a tartalomgyártókat erősen megosztotta a téma:

"Kicsapom a farkam, mert az művészi."

"Felugrasz megnézni a kedvenc streameredet, aki hirtelen megvillantja a golyóit (de művészi meztelenség, szóval rendben van).

"Művészi meztelenség, köszönjük, Twitch!"

Nagyot fordult a világ pár óra alatt, de meglátjuk, hogy mi lesz még a következménye ennek az új szabályzásnak.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)