Hirdetés

Csak égeti a pénzt a Twitch, ezért a platform feje kinyitná a kaput a meztelenkedés előtt

|

A platform vezetője szerint simán lehet, hogy visszatér a meztelenkedés, ha tudják korlátozni, hogy kihez jussanak el a korhatáros tartalmak.

Hirdetés

A legújabb Twitch meta december közepén robbant, amikor is egyre több női tartalomgyártó kezdett "látszólag" fedetlen keblekkel élő közvetítésbe. Az adásban persze végig takarásban maradt a lényeg, de már ennyi is pont elég volt ahhoz, hogy rengetegen ugorjanak rá mind a nézők, mind a tartalomgyártók oldaláról.

A Twitchnél is érezték, hogy ezzel kezdeni kell valamit, így hirtelen megfontolásból lazítottak a szabályokon és engedélyezték a művészi célú meztelenkedést, ami akkora hullámokat vert, hogy 48 órával később vissza is vonták a változtatásokat, sőt azóta bizonyos tartalmakat még szigorúbban kezelnek.

Hirdetés

Persze a szexuális töltetű tartalmak nem mentek sehová, (az alábbi képen a Just Chatting szekció legnézettebb adásai láthatóak a cikk megírásának pillanatában), de a platform ügyvezetője, Dan Clancy szerint a közeljövőben újratárgyalhatják a dolgot. Ennek hátterében minden bizonnyal az áll, hogy a Twitch továbbra sem jövedelmező, nem véletlenül kezdték az évet azzal, hogy több száz embert tettek utcára.

Clancy szerint ahhoz, hogy újra terítéken legyen a meztelenkedéssel kapcsolatos szabályok lazítása, két dolognak kell történnie. Az egyik a nyitóképek elhomályosításának lehetősége, a másik pedig, hogy a felhasználók egyszerűen bepipálhassák, hogy nem akarnak szexuális töltöttségű tartalmat látni. Ezen a két funkción egyébként jelenleg aktívan dolgoznak a fejlesztők.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)