Hirdetés

A Diablo II fejlesztésének vége felé majdnem elveszett a teljes játék

|

A Blizzard North fejlesztői anno elég nagyot hibáztak, és nagyon közel álltak ahhoz, hogy a semmibe vesszen a játéktörténelem egyik legjobb alkotása.

Hirdetés

A rajongók egy része abban reménykedett, hogy az idei BlizzConon bejelentésre kerülhet a Diablo II remastered verziója, és valamikor a jövőben felújított formában élhetjük újra a már jól ismert kalandokat. Egy ideje már tudjuk, hogy ez sajnos elég nehéz feladat volna, és most kiderült néhány újabb érdekesség a klasszikus játék fejlesztési időszakáról.

Hirdetés

A Diablo franchise megalkotói, vagyis Max Schaefer, Erich Shaefer, és David Breivik nemrég az ExileCon 2019 vendégeiként osztottak meg a nagyérdeművel néhány újabb remek anekdotát a második rész fejlesztéséről. A Schaefer testvérek például elmesélték, hogy már a munkálatok végéhez közeledtek, amikor is elvesztették az összes kódot, illetve a játék assetjeit, mindezt ráadásul úgy, hogy még biztonsági másolatuk sem volt róluk. Egy-két napnyi teljes pánik után azonban előálltak egy megoldással, és sikerült újraalkotniuk egy csomó mindent a Diablo II azon verzióját használva, amit hazavihettek magukkal a fejlesztők tesztelésre. Ám az évek során sajnos elveszett a forráskód, és az assetek nagy része sincs már meg, ezért a Blizzardnak gyakorlatilag mindent elölről kéne kezdenie egy remaster esetében.

Persze készülték még más sztorikkal is a srácok, így például megtudtuk, hogy elképesztően jól időzített a Blizzard, amikor 1996-ban, a legelső Diablo megjelenése előtt felvásárolta a független stúdiójukat, a Condort. A csapat ugyanis nagyon rossz anyagi helyzetben volt, és bőven volt adófizetési elmaradása is, így jobbkor talán nem is jöhetett volna a vállalat ajánlata. Egyébként a fejlesztők akkoriban úgy számoltak, hogy talán sikerül eladni 20 ezer példányt az első részből, ami elég is volna egy folytatáshoz, de végül úgy alakultak a dolgok, hogy sikerült egy műfajteremtő alkotást lerakniuk az asztalra, amiért a mai napig hálásak vagyunk nekik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)