Hirdetés

Döntöttek a moderátorok, továbbra is tilos kimondani J.K. Rowling nevét

|

A Hogwarts Legacy Reddit-fóruma szóljon a játékról, ne a politikáról, mondják a három éves tiltás kapcsán.

Hirdetés

Hosszas blogbejegyzésben taglalják a Hogwarts Legacy hivatalos Reddit-fórumán a moderátorok, hogy miért tilos további három évig J.K. Rowlingot emlegetni, róla vitatkozni a játék helyett. Mint írják, az utóbbi napokban eljátszadoztak a gondolattal, hogy feloldják az eddig is érvényes tiltást, ki is próbálták, megnézték, mi történik, és nem tetszett nekik, amit láttak: 

"Ahogy megengedtük a párbeszédet, rögtön szélsőséges szóhasználatba torkollt az LMBTQI-emberek ellen."

Az ő méltóságuk megőrzése érdekében tehát megtartják a tiltást, egyébként pedig mindenkit szívesen látnak nemre, korra, vallásra, származásras szexuális hovatartozásra való tekintet nélkül - egészen addig, amíg a játékról van szó. Azt tapasztalták ugyanis, hogy sokan úgy állnak be a korábbi tweetjei és nyilatkozatai miatt transzfóbnak kikiáltott (és egyébként a fejlesztésből deklaráltan kihagyott) J.K. Rowling mögé, hogy úgy tesznek, mintha a Hogwarts Legacyról szeretnének beszélgetni, és a sorok között provokálják a többieket.

Hirdetés

Egy threadet azért meghagynak, amely kifejezetten arról szól, etikus és érdemes-e bojkottálni a játékot; remélik, hogy itt is "jóhiszemben" folyik majd a 10-én megjelenő Hogwarts Legacyról szóló diskurzus.

A játékosok egy része különösen érzékenyen reagál az összes erről szóló hírre: már abból is kisebb botrány kerekedett, hogy kiderült, a varázslóiskolában tébláboló cicákat meg lehet majd simogatni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)