Hirdetés

Dr Disrespect is megszólalt a Twitch eltiltás ügyében, ettől sem lettünk okosabbak

|

A streamer és felesége is megköszönte a rajongóknak, hogy ilyen támogató módon viselkednek, azonban egyikük sem árult el érdemlegeset arról, hogy miért tűnt el Dr Disrespect csatornája.

Hirdetés

Tegnap járta be a médiát, hogy az egyik legnépszerűbb Twitch-streamer, Guy "Dr Disrespect" Beahm csatornáját teljesen letiltotta a platform. Sem a tartalomgyártó, sem a Twitch nem sietett bővebb magyarázatot adni, hogy miért történhetett mindez; noha azóta érkeztek nyilatkozatok az ügyben, ezek sajnos semmilyen konkrétummal nem szolgálnak. 

Hirdetés

Először Dr Disrespect felesége tett közzé Instagram sztorijában néhány sort, melyben a közösséget dicséri, és megköszöni azt "a rengeteg szeretetet, támogatást, erőt és kedvességet" amit a csatorna közösségétől kaptak. Ebben azonban egy szó sem esik arról, hogy mi állhat a felfüggesztés hátterében. A mai napon maga Dr Disrespect is megszólalt a Twitteren:

"A Twitch nem értesített engem, hogy mi a pontos oka a döntésüknek... Baráti kézfogás jár mindenkinek a sok támogatásért ezekben a nehéz időkben."

Ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy a tartalomgyártó ne tudná, miért lett felfüggesztve a platformon, csak annyit, hogy a Twitch még neki sem indokolta meg pontosan a döntést. Többek szerint furcsa egybeesés, hogy platform egyik legnépszerűbb streamerének csatornáját azután függesztik fel, hogy előző nap bejelentették: mindenkit végleges bannal sújtanak, akiről kiderül, hogy részt vett szexuális zaklatásban vagy erőszakban, de erre sincs semmilyen bizonyíték.

Egyelőre tehát továbbra sem tudni semmit arról, hogy egészen pontosan miért érkezett a véglegesnek tűnő tiltás, szóval várjuk a hivatalos nyilatkozatokat - ha egyáltalán érkeznek ilyenek. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)