Hirdetés

Egy 9 éves gyerek megölte az apját, a hatóságok szerint a Warzone inspirálhatta

|

Új részletek bukkantak fel egy 9 éves gyerek letartóztatásának ügyében, aki a vád szerint egy fejszével és pisztollyal ölte meg édesapját.

Hirdetés

Február 16-én egy Utahban történt esethez szállt ki a helyi rendőrség, ahol először öngyilkosságot feltételeztek. A helyszínelés után letartóztatták az áldozat fiát, egy mindössze 9 éves gyereket, aki a vád szerint meggyilkolta a 32 éves férfit.

Az ügy kapcsán előkerült dokumentumokból kiderült, hogy kisfiút a Call of Duty: Warzone inspirálhatta a tett elkövetésére. Ezt a rendőrség a gyermek szokásai és az elkövetéshez használt fegyverek alapján feltételezi.

A jelentés szerint a férfi és a gyermek korán mentek aznap este aludni közös szobájukba a házban, amelyben halála idején nyolc személy tartózkodott, köztük az áldozat, a 9 éves fia, két felnőtt lakótársa és négy kisgyermekük.

Hirdetés

Állítólag eleve feszült volt a hangulat a kisfiú viselkedése miatt. Később a gyermek kilépett a szobából, elmondta a többieknek, hogy apja vérzik. A 32 éves férfit eszméletlenül és fejvérzéssel találták, majd kórházba szállították, ahol később meghalt. A rendőrség a helyszínen megtalálta mind a vérben tocsogó fejszét, mind az elsütött pisztolyt, az áldozat testén pedig több sérülés is volt.

A jelentés szerint a fiú viselkedészavarokkal küzdött (ezért is laktak az apjával egy szobában), és gyakran nézett olyan videókat és játszott olyan játékokkal tabletjén, melyek nem az ő korosztályának valók. A Call of Duty: Warzone-t kifejezetten kiemelték:

"A játékban ugyanazok a fegyverek szerepelnek, melyeket megtaláltunk a tett helyszínén: egy 9 milliméteres Glock-stílusú pisztolyt és fejszét."

Többet egyelőre nem árultak el a hatóságok, így arra sem kaptunk magyarázatot, miért lehetett a szobában (feltehetően nem elzárva) töltött fegyver és balta, ám a Warzone, mint gyilkosságot előidéző játék szinte azonnal terítékre került. Kicsit furcsa értékrend szerint zajlik az ügy kivizsgálása, legalábbis külső szemmel úgy tűnik, ha lesz folytatás, beszámolunk majd róla nektek. Addig is feltehetően az amerikai média megint kap rágógumit, miszerint a videojátékok ölnek.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)