Hirdetés

Ez a streamer már pusztán a gondolataival irányítja az Elden Ringet

|

Egy kis ügyeskedéssel és némi hardverrel bárki utánacsinálhatja.

Hirdetés

Az Elden Ring az elmúlt időszak egyik legjobban sikerült játéka, erről tesztelőink is tanúskodhatnak. Ők azonban még "hagyományos" módon próbálták ki a játékot, azaz kontrollerrel irányították a főszereplőt. Ez a megoldás azonban túl mainstreamnek tűnt a Perrikaryal nevű streamernek, aki egészen új alapokra helyezte a videojáték irányítását.

A streamer ugyanis az agyhullámaival - és néhány fejmozdulattal - tudja vezérelni a FromSoftware játékát, azaz egyáltalán nem használja a kezét játék közben.

Hirdetés

Korábban ugyan már épített egy olyan speciális kontrollert, ami lehetővé tette az agyhullámok használatát, ahhoz a verzióhoz azonban még használnia kellett a kezét. Ezért fogta magát és egy Emotiv headset, illetve API, valamint némi Python programozás segítségével létrehozott egy olyan virtuális Xbox kontrollert, amelyet már szinte teljes egészében a gondolataival tud vezérelni.

A fejre helyezhető egység giroszkópokat is tartalmaz, így a mozgást a feje billentésével tudta megoldani. Az egyéb műveleteket azonban kizárólag mentális parancsokkal végezte el.

Az Emotiv headsetje ugyanis képes kiolvasni bizonyos agyi aktivitási mintákat, ezeket pedig hozzá lehet rendelni előre meghatározott gombkombinációkhoz. Azaz, az Elden Ringben végrehajtható műveletekhez vizualizálni kell az egyes parancsokat (ezek lehetnek olyan egyszerű gondolatok, mint például az, hogy a játékos elképzeli, amint felemeli a karját). Az Emotiv jeleit ezután a Perrikaryal által írt szoftver fordítja le  olyan parancsokra, amiket az Xbox már képes értelmezni.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Ezzel a megoldással a streamernek sikerült a játék főellenségeit pusztán gondolatvezérléssel legyőznie. A további fejlesztések során azonban szeretné elérni, hogy minden olyan parancsot le tudjon képezni az agyhullámok kiolvasására alkalmas eszközzel, amelyek bármilyen játékban használhatóak lehetnek. A furcsa fejlesztésre a streamer ugyan leginkább kalandvágyból vállalkozott, de bizonyára lesznek olyan, baleset vagy egyéb körülmény miatt mozgásukban korlátozott gamerek, akik számára egy új világ kapui nyílnak majd meg a kéz nélkül játszható videojátékokkal.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)