Hirdetés

Felmondott a Riot Games vezetője, aki ellen George Floyddal kapcsolatos kommentjei miatt indult vizsgálat

|

Gyorsan pont került az ügy végére, Ron Johnson pedig maga mondott fel, immár nem áll a Riot Games alkalmazásában.

Hirdetés

Tegnap számoltunk be mi is arról, hogy a Riot Games egyik vezetője George Floyddal kapcsolatos kommentjei miatt bajba került, egészen konkrétan felfüggesztették és belső vizsgálat indult ellene. Nos, a jelek szerint vagy villámgyorsan lezajlott a szóban forgó vizsgálat, vagy épp Ron Johnson döntött úgy, hogy nem várja meg annak végét, mindenesetre ma már arról érkezett hír, hogy a fogyasztói termékekért felelős vezető felmondott, immár nem áll a Riot alkalmazásában. 

Hirdetés

Az ESPN számolt be először arról, hogy csütörtök este Nicolo Laurent, a Riot Games ügyvezető igazgatója kifejtette, tiszteletben kell tartanunk azt, hogy mindenkinek joga van a saját politikai véleményéhez, ugyanakkor Johnson nagyon rossz döntést hozott, mikor kirakta a posztot, ami később az állásába került. Laurent szerint a poszt sokakat megbántott a Rioton és annak tágabb közösségén belül.

Szerinte a bejegyzés érzéketlen volt, és aláásta a cég azon elkötelezettségét, miszerint kiállnak mindennemű igazságtalanság, rasszizmus, előítélet és gyűlölet ellen. Laurent azzal zárta mondandójáét, hogy Ron Johnson pontosan tisztában van tettei következményével, illetve azzal is, hogy innentől fogva nem tudna a Riot hatékony vezetője lenni. Éppen ezért mondott fel azonnal hatállyal. Nagy kérdés persze, hogy ez a felmondás mennyire volt Johnson saját döntése, de ez valószínűleg sosem fog végül kiderülni. 

A Riot Games később kiadott ez közleményt is, amelyben arról írtak, hogy rasszizmus elleni segítségnyújtásuk első lépéseként 1 millió dollárt ajánlanak fel a terület tevékeny szereplőinek, illetve a fekete tulajdonú helyi üzleteknek. Ezen felül a játékiparon belül is változásokat szeretnének elérni, ezért 10 millió dollárt fektetnek egy alapba, amellyel az alulreprezentált tehetségeket szeretnék hozzásegíteni ahhoz, a gaming és tech világ következő tehetségeivé válhassanak.  

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)