Hirdetés

A flippergép, ami tuti nem férne be a pincédbe

|

Egy német kiállításra épült az az UFO-témájú flippergép, ami nem csupán a mérete miatt különleges, hanem azért is, mert több részét otthon is meg tudnánk építeni.

Hirdetés

Láttunk már néhány furcsa vagy mókás flippergépet, de az biztos, hogy akkorát még biztosan nem, amit Niklas Roy épített egy német múzeum és tudományos kiállítótér számára. A Galactic Dimension játéktere ugyanis három méter széles és hat méter hosszú, de nem a mérete az egyetlen, amitől különleges a gép.

Hogy a látogatókat is egy kis kreatív gondolkodásra, és esetleg barkácsolásra ösztönözze, Roy próbált minél több olyan alkatrészt is felhasználni a flipper építésekor, amit szinte bármelyik háztartásban megtalálhatunk. A szerkezet, mely a játék elején a golyót kilövi, egy hajszárító segítségével működik, a levegőt és a játékszert pedig szimpla vízcsövek továbbítják. Ehhez hasonlóan, a játéktéren található akadályok hétköznapi ventilátorokból lettek kialakítva, de ezek is kiszámíthatatlanul változtatják meg a labda útját.

A nem mindennapi flippergépet egyébként egy kiállítás kapcsán rendelte meg tőle a központ, ahol harminc ritkaságot állítottak ki, melyeket egy amerikai flippermúzeumtól kaptak kölcsön. Ezek mellett az építő honlapján érdemes megnézni a többi projektje közül is néhányat, mint például a fényképezőgép, ami nyugtákra nyomtatja ki a végeredményt, vagy a szerkentyű, amivel egy régi, katódsugárcsöves tévét szintetizátorrá alakíthatunk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)