Hirdetés

Játék közben rabolnak ki - te elég óvatos vagy?

|

Naponta 34 ezer támadás játékosok ellen. A hackerek fenyegetését nem árt komolyan venni. Mutatunk pár érdekes adatot.

Hirdetés

Nem is gondolnánk, hogy milyen szintű fenyegetettségnek vagyunk kitéve nap mint nap, pedig a rossz szándékú hackerek nonstop veszélyt jelentenek. Erre a fontos témára hívja fel a figyelmünket a Kaspersky Lab is, amely pontos számadatokkal rendelkezik a feltörési kísérletekről.

A statisztikák szerint a játékosok naponta mintegy 34 ezer támadást szenvednek el, ami 11.7 millióra duzzad, ha 2013-at vesszük alapul (ebből egyébként legalább 4.6 millió malware). Európában Spanyolország a leginkább érintett ország, eddig egészen pontosan 138,786 támadás történt csak ebben az évben, de nem gondtalan a lengyelek és az olaszok élete sem, hiszen míg előbbi 127,509, addig utóbbi 75,080 számot tud felmutatni.

Az ostromok első számú célpontja tehát a játékosok, miközben a PC-jüket használják és a hackerek leginkább a felhasználónevekre, jelszavakra utaznak, amiket aztán később értékesíteni tudnak. Kiderült továbbá, hogy a Minecraft, a Grand Theft Auto 5 és a különböző MMORPG-k különösen fontosak a hackerek számára.

Mivel a kötelező jó tanácsokat úgyis tudjátok (erős és egyedi jelszavak, ismeretlen vagy gyanús e-mail törlése, rendszeres jelszóváltoztatás, kalózkodás elkerülése, naprakész vírusirtó és tűzfal stb.), azért megkérdezzük: nektek volt már kellemetlenségetek ebből? Ti hogyan védekeztek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)