Hirdetés

Közmunkára ítéltek egy microsoftos fejlesztőt, aki a Nintendo Switch miatt bántalmazta a fiát

|

A 7 éves gyerek többszöri felszólításra sem kapcsolta ki a konzolt.

Hirdetés

Néhány évtizede még viszonylag hétköznapinak számított, ha a szülők némi fizikai fenyítést is bevetettek a gyerek megregulázására, manapság viszont már inkább az az uralkodó vélekedés, hogy tudatos neveléssel elkerülhetők az efféle módszerek.

A két irányzat képviselői valószínűleg még sokat fognak vitázni egymással, abban viszont mindenki egyetérthet, hogy vannak olyan esetek, amikor a szülő átlép egy határt. Egy ilyen ügy végződött most bíróságon, a főszerepben egy magas beosztású microsoftos fejlesztővel.

Hirdetés

A 41 éves Nicholas Lestert hétfőn 100 óra közmunkára ítélték, amiért tavaly februárban rátámadt a saját fiára a floridai West Melbourne-ben található otthonukban. A hét éves gyerek többszöri felszólításra sem kapcsolta ki a Nintendo Switchét, mire a türelmét vesztő apja fojtogatni kezdte, és azt üvöltötte, hogy meg fogja állítani a légzését ("I will stop him breathing!").

A segítségért kiáltó gyerek hangjára az anya rohant a szobába, de két további tanú is megerősítette a történteket.

"A gyerekek rosszalkodnak, játszanak, ellenállnak az észszerű tekintélynek - ezt teszik ők. Ezt fogják tenni a jövőben is. Szülőként az Ön felelőssége, hogy soha ne folyamodjon erőszakhoz. […] Soha nincs mentség a családi erőszakra, és a bíróság elvárja, hogy olyan döntéseket hozzon, amelyek biztonságban tartják a családját, függetlenül attól, hogy mennyire dühös, vagy hogy milyenek a körülmények."

- mondta az ítélet kinyilvánításakor az ügyben eljáró Caroline Boult bíró. Lester büntetését elmarasztó ítélet nélkül (discharge without conviction) szabták ki, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy továbbra is büntetlen előítéletűként szerepelhet a nyilvántartásban. A bíró a kezelés alatt álló depressziójára és arra való tekintettel döntött így, hogy az eset miatt veszélybe került az állása a Microsoftnál.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A fejlesztő korábban többször is nézeteltérésbe keveredett a mostanra már elhidegült élettársával a fiú nevelése kapcsán. A gyerek nem nyújtott be saját nyilatkozatot a bíróságnak, de Boult elfogadta, hogy "rettegett" a támadástól - írta az esetről beszámoló Nintendo Life a Herald Sun nyomán.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)