Hirdetés

Kivették az OK-jelzést a Call of Duty: Modern Warfare-ből, mert fehér felsőbbrendűséget hirdethet

|

Már csak alig néhány animációt kell eltávolítani, és a rasszizmus eltűnik a világból.

Hirdetés

Amikor valami hasonlóról hallani, mindig eszembe jut a South Park 1. évadának 1997-ben(!) kiadott 9. epizódja (ami egyébként a "Kula bá, az ünnepi kaki" címet viseli), melyben az iskolai ünnepségből mindent kivesznek, ami akár egy kicsit is sért valakit, ennek eredménye pedig egy rettenetes, jellegtelen borzalom lesz, amitől senki nem boldog. Eltelt 23 év, és még mindig valami hasonlóval próbálnak megoldani egy olyan problémát, amit így biztosan nem lehet.

Hirdetés

Az OK-jelet alighanem évezredek óta használják, de az Anti-Defamation League (ADL) adatbázisába 2019 szeptemberében úgy került be, mint a "fehér felsőbbrendűség jele". Ez a 4Chanről ered, ahol a fórumozók először azt akarták elérni, hogy a média azt higgye, a jelnek van valami titkos jelentése, és valójában a Ku-Klux-Klánhoz kötődik. Később több szélsőséges is ilyen értelemben használta, de az ADL is arra figyelmeztet, hogy ne ítéljünk elhamarkodottan, ha azt látjuk, hogy valaki így tartja a kezét.

RIP to the “okay” gesture from r/modernwarfare

A Call of Duty: Modern Warfare-be nemrég került be (valószínűleg nem azért, mert az Infinity Ward lehetőséget akart adni a fehér felsőbbrendűséget hirdetők önkifejezésére), de most, bármilyen hírverés nélkül eltávolították. Hiányát játékosok vették észre, akik értetlenül állnak előtte, de valószínűleg a csapat rasszizmusellenes lépéseinek következményeképp kellett megválnunk tőle. Érdeklődve várjuk, mikor tüntetik el az emojik közül, mikor hagynak fel használatával a búvárok és a jelnyelven beszélők. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)