Hirdetés

9 játék, ami hangulatba hoz, ha jön a koronavírus

|

Gyakorlatilag elkerülhetetlen, hogy Magyarországra is megérkezzen a COVID-19, ismertebb nevén az új koronavírus. Segítünk átvészelni a karantént.

Hirdetés

Január elején még a kínai Vuhan városából jelentettek koronavírus okozta megbetegedéseket, de mára Észak-Olaszországban, Ausztriában és Horvátországban is jelen van a fertőzés. Legfrissebb adatok alapján 80377 megbetegedést és 2707 halálos áldozatot regisztráltak, valamint 27904 beteg gyógyult meg. Az elhunytak jelentős többsége időskorú, 80 év feletti, és jellemzően más súlyos betegséggel is küzdöttek.

Pánikra most még nincs ok (irracionális támadásokra meg pláne), de a videojátékos cégek is sorra vonják ki magukat a PAX Eastről, a Game Developers Conference-ről (a Mobile World Congresst konkrétan törölték), és ha a várttal ellentétben a meleg idő nem csillapítja a megbetegedések számát, lehet, hogy az E3 is elmarad. Közben a kínai játékosok úgy veszik a Ring Fit Adventure-t importból, mintha az lenne az ellenszer, és egyébként tényleg segíthet: ha másban nem, abban, hogy elterelje a figyelmet a finoman szólva is kényelmetlen helyzetről. A The Washington Post egy cikkében arról ír, hogy szakértők szerint ahogy a horrorfilmek a szorongás leküzdésében segíthetnek, a Plague Inc. és társai szintén nyugtatólag hathatnak. Most ajánlunk pár játékot, amivel ha mind meghalunk, boldogan tölthetjük el utolsó óráinkat, ha meg mind túléljük, legalább értékesen múlattuk az időt, miközben azért ráhangolódtunk arra, milyen lenne egy járvány által megbénított világban élni.

Hirdetés

Days Gone

Attól nem kell félnünk, hogy a koronavírus az emberekből eltorzult, elfajult, emberhúsra éhes mutánsokat csinál, de ebben a játékban is egy világjárvány okoz kényelmetlenséget. Két év alatt egy vírus az emberiség egy részét kiirtotta, de a kamaszkorú gyerekekből és jó néhány felnőttet erőszakos zombikká (vagy ahogy itt nevezik, korcsokká) változtatta. A túlélők az oregoni vadonban, táborokba szerveződve próbálják átvészelni a napokat, miközben a kormány NERO nevű szervezete igyekszik megoldást találni.

Dr. Mario

Sajnos nem helyettesíthető egy orvostudományi egyetemen szerzett diploma kétszáz órányi Dr. Mariózással, és aki azt állítja, simán megműt, mert egész fiatalkorában a játékkal játszott, annak illedelmesen köszönd meg a felajánlást, majd keress fel egy valódi doktort. A Dr. Mario lényege a szórakoztatás; gyógyszereket dobhatunk egymásra és vírusokra, hogy eltüntessük őket. 

Pandemic

Ennek a társasjátéknak sem célja, hogy realisztikusan szimuláljon, úgyhogy bármi is történik benne, az nem a valóság pontos mása. A kooperatív játékban az a feladatunk, hogy a világot fenyegető négy járványt 2-4 fős csapatban mihamarabb megtaláljuk és megállítsuk. Elérhető digitálisan is, de ha a haverjaitokkal ugyanazon karanténzónába kerültök, üljetek össze a táblás változat köré!

Plague Inc.

Akárhányszor szóba kerül egy járvány, az Ndemic Creations ismét profitál a Plague Inc.-ből; van abban valami tiszteletre méltó, hogy nem is kell frissíteni a játékot, így is hullámokban úsznak rá a játékosok. Ebben nem egy járvány megfékezése a célunk, hanem annak elterjesztése, fejlesztése, majd az emberiség elpusztítása vagy szolgává tétele. Persze az emberek sem csak várják a halált, úgyhogy a feladat nem egyszerű.

Resident Evil (mondjuk a 2 Remake-je)

Igazi klasszikus, pláne most, a Resident Evil 3 Remake megjelenése előtt érdemes elővenni. A sorozat játékaiban javarészt az Umbrella Corporation laboratóriumából kiszabadult vírusok változtatják élőholttá Raccoon City és a világ más tájainak békés polgárait, és ettől nyilván hamar összeomlik minden. Jó móka, idilli kép. Most legjobban a Resident Evil 2 tavalyi remake-jét tudjuk ajánlani, kezdjetek azzal, és ha megjön a kedvetek, haladjatok tovább a többivel!

Sunset Overdrive

Ez a leginkább upbeat mind közül, ha levertek vagytok, ez talán felvidíthat titeket. Nem baj, hogy egy energiaital miatt szörnyű mutánsokká változott a népesség, a lényeg, hogy vannak, akik lazák maradtak, és készek elbánni a fenyegetéssel, miközben kerítéseken, vezetékeken csúszkálnak. A maga módján szórakoztató.

The Last of Us

A The Last of Ust már csak azért is érdemes elkezdeni, mert nyakunkon a második rész megjelenése (ha nem halasztják el), és nem árt, ha előtte megismeritek a világot, amiben Ellie nagy szájú tinédzserből harcedzett kamasszá vált. A bonyodalmakat itt egy gombás megbetegedés okozza, amitől az emberek egy része agresszív, karfiolfejű kannibállá mutálódik, de a szélsőséges, barátkozni nem akaró csoportosulások is gondot jelentenek a békés túlélők számára.

Tom Clancy's The Division és The Division 2

A The Divisionben nincsenek zombik; a Black Friday során útjára indult fertőzés szimplán kiirtotta az emberiség túlnyomó többségét, a túlélőknek egy lepusztult, összeomlott társadalomban kell felébresztett alvó ügynökök segítségével életben maradni. Az első rész New Yorkban játszódik, a második fél évvel később, Washington D.C.-ben folytatja a történetet. Utóbbi különösen csodálatos, pláne az épületek belső terei.

Van még olyan játék, ami szerintetek témába vág? Írjátok meg kommentben!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)