Hirdetés

A koronavírus miatt hirtelen újra népszerű a Plague Inc.

|

A Kínát sújtó járvány az egekbe repítette a játék népszerűségét.

Hirdetés

A napokban egy koronavírus okozta tüdőgyulladás-járvány szedi áldozatait Kínában, már több mint 40 halottat és legalább 1200 fertőzöttet regisztráltak. A WHO folyamatosan figyeli a vírus terjedését, a kínai hatóságok pedig 40 millió, Közép-Kínában ember szabad mozgását korlátozzák. Mint szinte mindig, amikor valami hasonló járvány van kialakulóban, a játékosok a Plague Inc.-hez fordulnak.

Hirdetés

Kínában az iOS-es App Store-ban a csúcsra tört, de a világ más tájain is érezhetően megnőtt iránta az érdeklődés. A fejlesztők ezért közleményt adtak ki, figyelmeztetve mindenkit arra, hogy a koronavírus valós veszély, a Plague Inc. pedig egy játék, nem tükrözi hűen egy vírus terjedésének folyamatát. Az Ndemic Creations alkotása arról szól, hogy különböző típusú járványokkal letarolhatjuk az emberiséget, és bár törekedtek a srácok arra, hogy egy realisztikus, informatív játékot készítsenek, nem akartak valódi, súlyos problémákra telepedve népszerűséget elérni.

Európában egyelőre még nincs ok a pánikra, de regisztráltak néhány gyanús esetet. Abból persze nem lehet baj, ha a Plague Inc-kel játszotok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)