Hirdetés

Letartóztattak egy zaklatót, aki a Final Fantasy XIV-ben követte áldozatát

|

Az eset rávilágít a népszerű MMO egy komoly gyengeségére.

Hirdetés

Habár már több mint 10 esztendeje annak, hogy a Square Enix megnyitotta a Final Fantasy XIV kapuit, az MMO mit sem veszített népszerűségéből, ami persze az őrületes mennyiségű tartalom miatt cseppet sem csoda - elég csak a játék 2751 achievementjére gondolni.

Most azonban egy kifejezetten kellemetlen hír kapcsán került be a hírekbe a Naoki Yoshida rendezte kaland, miután a japán rendőrség letartóztatott egy férfit, aki a Final Fantasy XIV közösségi rendszerének régóta fennálló hiányosságait kihasználva zaklatta az áldozatát.

Hirdetés

A történtekről a Siliconera számolt be először a helyi sajtó nyomán, amely szerint az elkövető 38 éves, és október 17-én kattant a csuklóján a bilincs. A gyanúsított a Square Enix MMO-jában követtett egy 28 éves nőt, ami úgy volt lehetséges, hogy a játékban hiába tiltunk le egy korábbi barátot, attól még fent maradunk az illető barátainak listáján, így az látja, hogy melyik zónában tartózkodunk és üzenetet is tud küldeni az üzenetkönyv-funkción keresztül.

Az áldozat megpróbálta levegőnek nézni a zaklatót, de az 22 fenyegető üzenetet küldött neki, amelyekben kilátásba helyezte, hogy ha nem reagál a megkereséseire, akkor felfedi a családjának a korábbi, privát üzeneteik tartalmát. Az üzengetés végül más platformokra (egy Japánban népszerű alkalmazásra és a Twitterre/X-re) is átterjedt, míg végül a nő értesítette a rendőrséget. A letartóztatott férfi azt állítja, hogy nem táplál romantikus érzéseket az áldozat irányába, és néhány ellene felhozott vádpontot is tagad, a hatóság álláspontja szerint viszont a viselkedése így is megsértette az ország zaklatás elleni törvényét.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az eset kapcsán a Final Fantasy XIV közel 900 ezer tagot számláló Reddit-fórumán is született egy bejegyzés, amely az évek óta kritizált, zaklatást lehetővé tevő közösségi funkciók átalakítását követeli, és e sorok írásakor már 6000 kedvelés felett jár. A nagy kérdés, hogy ez végül elég lesz-e a Square Enixnek, hogy lépjen az ügyben.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)