Hirdetés

Még meg se jelent a Five Nights at Freddy's film, máris visszahozta az árát

|

A Blumhouse Productions újabb kasszasikernek néz elébe.

Hirdetés

Jason Blum produkciós cége, a Blumhouse elsősorban horrorfilmekben utazik, és az az üzleti modellje, hogy igyekszik alacsonyan tartani a költségvetést, majd a műfaj népszerűségének köszönhetően sikerül kevésb pénzből hatalmasat kaszálni. Olyan jól tejelő szériák bizonyítják a módszer eredményességét, mint a Paranormális jelensége, az Insidious, a The Purge, a Halloween vagy legutóbb a M3GAN, és a céghez tartozik a hamarosan mozikba kerülő Az ördögűző: A hívő is. 

Az új Az ördögűzőnek is szép sikereket jósolnak az elemzők, viszont Blum szavai alapján az utána következő bemutatójuk, a Five Nights at Freddy's filmváltozata még nagyobbat mehet a kasszáknál. 

Hirdetés

A magyarul Öt éjjel Feddy pizzázójában címmel futó adaptáció nagyon régóta készül, a rajongók alig győzték kivárni, hogy láthassák, viszont ez vissza is üthet, ha a végeredmény nem tud felérni az elvárásokhoz. Jason Blum a Fortune-nak adott interjúja alapján nem fél attól, hogy kudarcba fulladna a projekt, mivel ha a kasszáknál meg is bukik, a film akkor is nyereséges lesz: csak a streaming- és mozis forgalmazás eladásaiból már most sikerült visszahoznia a gyártási költségeket. 

Blum nem volt hajlandó részletekbe bocsátkozni, de a korábbi jelentések arról beszéltek, hogy 20-25 millió dolláros büdzséből valósulhatott meg a feldolgozás (aminek nagy része az animatronikus szerkezetekre ment el), szóval úgy tűnik, hogy ezt az összeget már meg is termelte, ami elképesztő. Hogy miképpen tudták ilyen alacsonyan tartani a költségvetést, ahhoz némi támpontot adhat Blum megjegyzése, miszerint az egyik trükkjük az, hogy például a pincérek nem beszélnek a filmjeikben, mivel ha csak egyetlen sora is van egy színésznek, a stúdiónak 800 dollárt kell fizetnie számára. Az animatronikus szerkezetekkel és a kevés színész (a legnagyobb név a főszereplőt alakító Josh Hutcherson a stáblistán, rajta kívül maximum Matthew Lillard és Mary Stuart Masterson ismert) alkalmazásával sikerülhetett elérniük, hogy ne szálljon el a büdzsé. 

Az Öt éjjel Freddy pizzázójában november 2-án kerül a hazai mozikba. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)