Hirdetés

Meggyilkolhatták egy játékkiadó ügyvezetőjét

|

Minden jel szerint idegenkezűség okozta Lin Qi, a Yoozoo Games alapító ügyvezetőjének, és a Netflixre szánt Three-Body Problem sorozat executive producerének halálát.

Hirdetés

Lin Qi 2009-ben alapította YooZoo nevű vállalatát, mely ma már Kína kilencedik legnagyobb játékkiadója, és az évek során olyan címeket gondozott, mint a League of Angels (és folytatása), a Bigpointtal együtt bekebelezett Drakensang Online és Dark Orbit MMO-k, valamint a böngészőben játszható Game of Thrones: Winter is Coming.

Időközben más médiumokkal is kacérkodott a cég, noha kevesebb sikerrel. Megszerezte ugyan Liu Cixin Hugo-díjas A háromtest probléma című regényének jogait, és a két folytatásét is, ám a tervezett hat mozifilmből végül az elsőt sem mutatták be.

Hirdetés

Nagyobb eséllyel valósulhat meg a Netflix megrendelésére készülő, élőszereplős sorozatként megálmodott The Three-Body Problem, amit a Trónok harca showrunner párosa, David Benioff és D.B. Weiss felügyel, és aminek egyik executive producere maga Lin volt, aki december 16-án rosszullét miatt kórházba került.

Állapota villámgyorsan romlott, átszállították egy másik kórházba, de már semmit sem tehettek érte, gyakorlatilag másnap beállt az agyhalál. Ekkor a mérgezésre gyanakodó orvosok értesítették a hatóságokat, akik hamar elvetették az első feltételezéseket, miszerint puer tea volt a halál oka, és idegenkezűséget orrontottak az ügyben. A The China Economic Weekly beszámolója szerint a vállalat filmadaptációs részlegét vezető Yao Xúra terelődött a gyanú, aki korábban szakmai vitába keveredett Linnel, minek következtében megvágták a fizetését.

Lin kezelőorvosa szerint az áldozat áfonyát fogyasztott aznap, amikor rosszul lett, de egyelőre nem világos, hogy ezzel jutott-e a szervezetébe a méreganyag, ami a szimptómák alapján valamiféle neurotoxin, talán épp a gömbhal által termelt halálos tetrodotoxin lehetett. A kínai sajtó találgatása szerint Lint nem is egyetlen méreggel, hanem különböző toxinok keverékével ölhették meg.

Családja december 25-én hivatalosan is megerősítette a halálhírt, a letartóztatott Xu viszont nem tett még vallomást, így az sem derült még ki, milyen mérget használt, amennyiben tényleg ő volt az elkövető.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)