Hirdetés

Meglepő, de a Jurassic World eredetileg videojátéknak indult

|

Az Xbox atyját felkérték, hogy találjon ki egy kísérőjátékot a Jurassic Park franchise folytatásához, amiből aztán egészen más lett.

Hirdetés

1993-ban mutatták be Steven Spielberg rendezésében a Jurassic Parkot, amely zajos sikert aratott, és igazi kultlasszikussá vált. A film két folytatást is kapott (egyet 1997-ben és 2001-ben), majd egy nagy szünet után, 2015-ben már Jurassic Worldként tért vissza a dinópark ötlete, amit szintén folytattak kétszer (2018-ban és legutoljára idén, a Jurassic World: Világuralom képében) - ráadásul a legutóbbi filmben visszatértek a Jurassic Park szeretett főszereplői (Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum) is.  Ám a Jurassic World koncepciója eredetileg nem filmnek, hanem videojátéknak indult. 

Hirdetés

Az első Xbox koncepciójáért felelős Seamus Blackley korábban már készített egy Jurassic Park-szerű játékot Trespasser címmel, amely 1998-ban jelent meg, majd amikor később egy játékfinanszírozó cégnél kezdett el dolgozni kiderült, hogy a vállalat egyik ügyfele maga Steven Spielberg is. Innen már nem kellett nagyot ugrani addig a pontig, hogy Blackley-t felkérjék 2012-ben egy prezentáció elkészítésére történettel, játékmenettel és trailerrel egy új játékhoz, ami a Jurassic Park franchise újraindításával egyidőben jelenne meg - erről maga az érintett számolt be Twitteren.

"Egy nap felhívott néhány srác a Universaltól. 'Steven azon gondolkodott, hogy újraindítja a Jurassic Park franchise-t, és úgy gondoltuk, hogy egy új Trespasserrel kellene újraindítani' Írtam egy történetet az Isla Sorna szigetén élő dinoszauruszokról és a kutatók elmeneküléséről, valamint arról, hogy az embereknek hogyan kell megbékélniük a bolygó eredeti tulajdonosaival. A tézisem az volt, hogy a közönség jobban meg akarta ismerni a dinoszauruszokat, mint megölni őket".

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A játéktervezet a Jurassic World nevet kapta (a 2013-ban kiszivárgott koncepcióelőzetes sokakat össze is zavart Blackley szerint), Spielberg imádta az elképzelést, a történetet jóváhagyták, azonban időközben változások történtek a Universal vezetőségében, minden összekuszálódott, és a projektet törölték. Blackley minden elkészült anyagot elküldött Frank Marshall producernek, amiket aztánán felhasználtak a 2015-ben mozikba küldött filmben, így a videojátéknak indult ötletből végül egy 1,6 milliárd dollárt kaszáló blockbuster lett. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)