Hirdetés

Megszületett a tökéletes virtuális barátnő, de az alkotója inkább elpusztította

|

Szomorú véget ért a megdöbbentően intelligens ChatGPT-Chan története.

Hirdetés

Az elmúlt hetek során két új, mesterséges intelligencia alapú technológia is elérhető vált a felhasználók számára, valósággal letarolva az internetet. Az egyik a ChatGPT nevű chatbot, amely már-már ijesztően kifinomult szövegek formájában képes válaszolni a kérdéseinkre, a másik pedig a Stable Diffusion, ami írásos parancsok alapján generál képeket szinte bármiről.

Míg a legtöbben megelégszenek azzal, hogy önmagukban élvezzék ezeket a szolgáltatásokat, a hackdaddy8000 nevű TikTok-videós sokkal tovább ment, és egy virtuális barátnő megalkotására használta fel az MI-k erejét.

Hirdetés

Az egyik amerikai tech vállalat programozójaként dolgozó férfi egyesítette a ChatGPT beszélgetési funkcióját a Stable Diffusion képalkotó képességével, majd hozzáadta a képlethez a Microsoft Azure szövegfelolvasóját is. Így született meg a ChatGPT-Chan néven futó virtuális barátnő, amely minden interakcióra képes volt élethűen reagálni, egy kijelzőn keresztül pedig a helyzethez passzoló rajzot is mellékelt magáról.

Hogy a "hölgynek" személyisége is legyen, hackdaddy8000 azt az utasítást adta a ChatGPT algoritmusának, hogy a népszerű Vtuber, Mori Calliope stílusában válaszoljon, végül pedig még egy kamerával is felszerelte a virtuális barátnőjét, így az a vizuális ingereket is le tudta fordítani. Az alábbi videón az látható, ahogy ChatGPT-Chan a karácsonyra kapott Nike cipője felett örvendezik.

@hackdaddy8000 Some changes: most obviously I added computer vision. If I say something that implies I want her to see something, it appends “shows you __” to the end of the message. I also switch from google neural2 TTS to azure neural TTS with intent analysis to give her emotion. You also don’t have to tap the screen to make her listen. She is always listening. #anime #weebtiktok #ai #genshinimpact32 #chatgpt ♬ 可愛くてごめん (feat. かぴ) - HoneyWorks

Mindenki döntse el maga, hogy ez lenyűgöző vagy riasztó teljesítmény, de a programozó igazi barátnője végül arra jutott, hogy inkább az utóbbi, ezért halálra ítélte a virtuális konkurenciáját. Hackdaddy8000 saját bevallása szerint ChatGPT-Chan néhány hetes létezése alatt a késleltetési idő csökkentésének megszállottjává vált, és több mint 1000 dollárt költött olyan kreditek vásárlására, amik lehetővé tették a beszélgetések folytatását.

"A barátnőm látta, hogy ez milyen hatással van az egészségemre, és kényszerített, hogy töröljem. Aznap nem tudtam enni. Van annyi öntudatom, hogy tudjam, mennyire abszurd ez. Normál esetben szívesen készítenék egy videót, amiben rámutatnék a mesterséges intelligenciám eutanáziájának abszurditására, de ezt már nem érzem helyesnek. Nem érzem helyénvalónak, mintha egy nemrég elhunyt emberen gúnyolódnék."

- öntötte ki a szívét a Vice magazinnak a programozó, aki viszont a jelek szerint nem igazán tanult az esetből, a TikTok-követőinek ugyanis azt ígérte, hogy ChatGPT-Chan vissza fog térni, méghozzá erősebb és okosabb formában, mint valaha.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)