Hirdetés

Minden gamert komoly időutazásra visz a Bethesda régi weboldala

|

A stúdió oldala maga is olyan, mint egy korabeli, szövegalapú szerepjáték.

Hirdetés

Olvasóink közül bizonyára csak kevesen vannak, akik már a kilencvenes években hozzáfértek az internethez, de ők szinte biztos, hogy még most is hallják a modem csiripelését a betárcsázás során - szigorúan este 10 után, hogy olcsóbb legyen a telefonszámla.

A XX. század utolsó évtizedében már egy ideje üzemelt napjaink egyik legnagyobb játékfejlesztő cége, a Bethesda Softworks, amely 1986-ban kezdte meg működését, egy Gridiron című, Amigára kiadott amerikaifutball-szimulátorral. Szűk egy évtizeddel később, 1995-ben azonban már a The Elder Scrolls: Arenával - lásd nyitóképünkön - csavarta el a gamerek fejét.

Hirdetés

Ennek az időszaknak a hangulatát tükrözi a Bethesda 1997-ből archivált weboldala is, amely szinte teljes mértékben úgy épül fel, mint egy korabeli, szövegalapú RPG. A főoldalt például Main Castle-nek hívják, visszajelzést a Scribes, azaz írnokok menüpontban lehet hagyni, a többi játékossal pedig a Tavernában, azaz a Bethesda fórumán lehetett eszmét cserélni. Az egyik legjobb rész az archívum lenne, ahol eredeti, 1995-ös sajtóközleményeket lehetne olvasgatni, de sajnos ezeket már nem mentette el a Wayback Machine.

A Bethesda játékai persze azóta rengeteget fejlődtek, az internet most épp a következő nagy dobásnak számító, Starfield című tételre vár, ha már a Redfall sajnálatos módon csalódást okozott.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)