Hirdetés

Egy cosplayer Meinek öltözve támogatja a hongkongi tüntetőket

|

A játékosok az Overwatch hőséből csinálnak demokráciát pártoló szimbólumot.

Hirdetés

Minden azzal kezdődött, hogy a Blizzard a szabályzatot alkalmazva kizárt egy profi Hearthstone játékost, miután az kiállt a hongkongi tüntetők mellett, azonban sokan felháborodtak a kiadó döntésén, sőt bojkott is indult a vállalat ellen, amely egyre durvább méreteket ölt. 

Hirdetés

Miközben Blizzardos dolgozók, egyetemi játékosok, egy profi kommentátor és a közösség számos tagja is kiáll a kitiltott e-sportoló ügye mellett, a /r/HongKong subredditen is zajlik az élet és izzik a levegő: a felhasználóknak az az ötlete támadt, hogy az Overwatch egyik karakterét, Meit teszik meg a tiltakozásuk és a hongkongi tüntetők támogatásának emblematikus figurájává.

Innen pedig nem kellett már sok hozzá, hogy egy cosplayer, bizonyos Zephronica Meinek öltözve mutassa meg, hogy támogatja a hongkongi ellenállást. Zephronica kezdetben el szerette volna égetni a jelmezt, mert a Blizzard-fiaskó után képtelen lett volna jó szívvel felvenni, azonban úgy gondolta, hogy ez sokkal jobb választás. 

A BlizzCon november 1. és 2. között lesz megtartva, tippelhettek rá, hogy hány résztvevő próbálja majd meg a támogatásáról biztosítani a hongkongi tüntetőket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)