Hirdetés

Szexuális aktus élőben és sok minden más is ment a Twitch riválisán, és most épp ezért került bajba

|

Mivel a Kick nem gördített akadályt a kényesebb tartalmak elé, egyre több streamer költözött át oda, de hamarosan új szelek fognak fújni.

Hirdetés

Miként a történelem ismétli önmagát, és ahogy az utódok is folyton elkövetik elődeik hibáit, úgy váltak a trash irányába elmozduló televíziózás ellenpólusának és az önmegvalósítás szimbólumának szánt videómegosztó- és streamplatformok a tartalomgyártás új pöcegödrévé. Mondhatni, a kígyó a saját farkába harapott.

Ebben óriási szerepe van a moderálás tekintetében "Húzd meg, ereszd meg!" taktikát folytató Twitchnek is, ugyanis az Amazon birtokába tartozó platform hol eltűrte a streamerek kicsapongásait, hol kisebb-nagyobb mértékben szankcionálta azokat, és persze a büntetéseket illetően sem járt el következetesen, a nagyobb követőtáborral rendelkező videósok felfüggesztése általában hamarabb véget ért, mint a kevésbé népszerű tartalomgyártóké, ha a vétség súlya ugyanakkora volt.

Hirdetés

De persze akadnak olyan streamerek (és követők), akiknek még a Twich leglazább szabályozása is túl szigorú volt, így lelkesen mentek át a Kickre, ahol tényleg szinte mindent megtehettek, és meg is tettek. A feltörekvő streamplatformot elárasztották az explicit, NSFW-tartalmak, a Twitchen aktív Heelmike például több mint 15 ezer néző előtt volt orális szex elszenvedője, amiért írd és mondd, mindössze 1 napnyi tiltást kapott. Egy másik videós, Suspendas pedig élő adásban feküdt le egy prostituálttal, amiért még csak figyelmeztetés sem érkezett a platform üzemeltetőinek részéről. De abból is kisebb botrány lett, amikor a rajongóit Twitchen, a Tiktokon és az Onlyfansen (hol máshol?) is kiszolgáló Danyell Lanza, azaz TheDanDangler dildóval játszadozott, ám ő azzal védekezett, hogy közben nem volt meztelen.

Mindenesetre ennek a szabadságnak viszont vége, ugyanis a Kick azonnali hatállyal szigorított a moderációs irányelvein. Tette mindezt azért, hogy ne rúgja ki páros lábbal az Apple az App Store-ból, ahol épp nemrég változtak meg az alkalmazások fejlesztőire érvényes feltételek.

Eddie Craven, a Kick társtulajdonosa a platform Discord szerverén közölte, hogy a meztelen és szexuális tartalmakra vonatkozó szigorítás érinti a medencés, jakuzzis, bikinis szekciót is. Fürdőruha maradhat, de a fehérneműben egyetlen streamer sem mutatkozhat, tilos szexuális aktivitást nyújtani feliratkozásért vagy pénzért, még a twerkelés sem megengedett. Craven arra kérte a tartalomgyártókat, hogy ne feszegessék a határokat, amelyeken idővel majd változtatni fognak annak függvényében, hogy visszhangot ver ez az intézkedés.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)