Hirdetés

Több mint 100 millió forint értékben loptak el RTX 3090-es videokártyákat egy kínai gyárból

|

40 tárolónyi RTX 3090 GPU-nak kelt lába az MSI kínai gyárából tegnap reggel.

Hirdetés

Vannak, akik kamionokat fosztanak ki menet közben PlayStation 5 konzolok miatt, mások viszont a jelek szerint kifejezetten a videokártyákra utaznak. Kiderült ugyanis, hogy nemrég az MSI egyik központi kínai gyárából meglovasítottak 40 tárolónyi, szám szerint több mint 200 darab GeForce RTX 3090-et. Az ellopott videokártyák összértéke nagyjából 336 500 dollárra tehető, ami több mint 100 millió forintot jelent.

Az GeForce RTX 3090-es kártyák ajánlott fogyasztói ára 1500 dollár, de mivel nem igazán találni belőle készleten, leginkább aukciós oldalakon lehet lecsapni rá, itt pedig simán elkérnek érte 2000 dollárt, vagy még annál is többet.

Hirdetés

Az MSI szerint belsős munka lehetett a lopás, mivel a gyár területén minden forgalmat listáznak, a bejövő és kimenő teherautókat ellenőrzik, és természetesen kamerákkal is fel van szerelve a telephely. A szükséges feljelentést megtették a rendőrségen, az esetleges nyomravezetőnek pedig 100 000 jüant, vagyis 4 és fél millió forintot ajánlottak fel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)