Hirdetés

Mafia, te vagy az? Az 1938-as Budapestet fedezhetjük fel magyar fejlesztésű játékban

|

Lost Budapest, azaz Eltűnt Budapest címmel készül egy noir stílusú akció-kaland.

Hirdetés

Több cikkben is foglalkoztunk már azzal, hogy a hőskorszak után miért maradtak el a magyar világsikerek a videojáték-iparban, miközben a régiós vetélytársak, főleg a lengyel stúdiók, de nyugodtan említhetnénk a cseheket is, szépen elhúztak mellettünk. Jóllehet, nemzetközi viszonylatban nem tartozik a magyar játékfejlesztés az élvonalba, azt sem mondhatjuk, hogy tetszhalott lenne, vagy ne készülnének érdekes, izgalmas projektek. Jövőre például olyan újdonságokat várhatunk, mint a Mandragora, vagy a Chicken Police második része.

Most pedig a látókörünkbe került egy újabb alkotás, amely egy VR-élményből nőtte ki magát előbb egy PC-n játszható városszimulátorrá, végezetül pedig egy teljes értékű akció-kalandjátékká, aminek az 1938-as Budapest ad otthont - derül ki a 24.hu videóriportjából. A roppant fiatal, de annál lelkesebb fejlesztők Budapest digitális másának létrehozásakor a maximális hitelességre törekedtek, ennek érdekében megállapodást kötöttek Budapest Főváros Levéltárával.

Hirdetés

A Lost Budapest, vagyis Eltűnt Budapest címet viselő alkotás még távolról sincs kész (képi világa helyenként a 2002-es Mafiát idézi), de az alkotók elmondása alapján fokozatosan vált egyre terebélyesebbé és összetettebbé a projekt. A tervek szerint a korabeli úthálózatnak egy megközelítőleg 30 kilométernyi szakaszán autózhatunk majd, jellemzően a belvárosi részeken, érintve a leghíresebb látványosságokat, de akár villamosra vagy gőzhajóra is szállhatunk, a budavári siklóról nem is beszélve. Vezetés közben akár külső nézetre is válthatunk, de gyalogosan már csak belsőnézetben közlekedhetünk, és az akció (rejtett kapcsolók felkutatása, lövöldözés stb.) szintén saját szemszögből zajlik.

A csapat pillanatnyilag azon fáradozik, hogy elkészítsen egy működő demót (ebben a Corvin Áruházban nyomozhatunk a helyi kokainmaffia után), amivel aztán felkereshet külföldi stúdiókat, kiadókat, hátha meglátják a fantáziát a projektben. Terveik szerint magyar feliratot biztosan kap majd az Eltűnt Budapest, de a magyar szinkront sem zárják ki, jelenleg azonban az imént említett okokból az angol nyelvű változaton van a fókusz.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)