Hirdetés

Már magyar nyelven is kipróbálható a gyászról készült hazai játék, a Ghostboy

|

Nem könnyű a téma, de a játék demóját mindenképpen próbáljátok ki.

Hirdetés

Tavaly októberben adtunk hírt a Czuder Tamás, Kovács Gergő, Csősz Roland és Gyányi Dominika fejlesztéséről, a Ghostboy című játékról, amely - olyan alkotásokhoz hasonlóan, mint a Concrete Genie, a Bob: A thousand lives vagy a That Dragon, Cancer - egy meglehetősen komoly, és valamilyen módon mindenkit érintő témáról mesél.

Az alkotás a gyász feldolgozását és a mentális betegségek hatásait mutatja be egy négytagú családon keresztül, ahol a kisebbik fiú balesetet szenved, és az ő szellemét irányítva segíthetünk továbblépni a többieknek. A játék során sorsfordító döntéseket hozhatunk meg, mikromenedzselhetjük a családi kapcsolatokat és tower defense pályákon harcolhatunk a negatív gondolatokkal. 

Hirdetés

Tavaly a Ghostboy már kapott egy angol nyelvű demót, amivel belenézhettünk, hogy mire számíthatunk a koncepciótól, és a csapat most örömmel számolt be róla, hogy elkészült a magyar verzió, ami már elérhető a Steamen keresztül. A kipróbálható változat egyúttal frissítést is kapott, ami a nyelvi támogatás mellett csiszolta a játékmenetet és letisztultabb lett a felhasználói felület is. 

A fejlesztés hamarosan béta állapotba ér, nemsokára kezdetét veszi a zártkörű tesztelés, amire a készítők Discord szerverén keresztül lehet jelentkezni. A Ghostboy Team bevallása szerint számos ország videojátékos rendezvényeit járták végig, ahol értékes tanácsokat és pozitív visszajelzéseket kaptak a legnagyobb fejlesztőktől, amik segítik a projekt fejlesztését, így ha a demó felkeltette az érdeklődéseteket, és kíváncsiak vagytok a játék további alakulására, rakjátok kívánságlistára.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)