Hirdetés

10+1 élőszereplős animeadaptáció, ami a következő években érkezik

|

Ha azt hiszitek, hogy a kedvenceteket megkíméli a Netflix, az Amazon és a többi szolgáltató, akkor bizony van egy rossz hírünk.

Hirdetés

Valamiért a stúdiók nagyon szeretik előrángatni animált kedvenceinket, hogy élőszereplős adaptációkat faragjanak belőlük. Ez nem egy új gyakorlat, pláne nem az anime hazájában, ahol a Death Note-ot többször dolgozták már fel, mint egy rúd párizsi hústartalmát. Ettől függetlenül még mindig fura kicsit Hollywood csillapíthatatlan fixációja az animációs művészet átfordításán.

Akármennyire is furcsálljuk a dolgot, a folyamat elkerülhetetlen, és jelenleg több stúdió is dolgozik különböző projekteken. Lássuk, mi vár ránk a következő években és hogy hol tartanak ezek.

Hirdetés

YuYu Hakusho

Yoshihiro Togashi 1990-es mangája, a YuYu Hakusho felbecsülhetetlen értéket képvisel. Maga a sztori egy tinisrácról szól, aki egy baleset során meghal, de az alvilágban új küldetést kap. Visszatérhet az életbe, amennyiben utánajár az emberi világban felbukkanó démonok és szellemek tevékenységének. Az alvilági nyomozó kalandjai hamar akciódús találkákba torkollnak, melyek hétről hétre, hosszú éveken át kötötték le a manga és az azt követő animeadaptáció rajongóit. Egy befolyásos szériáról van, ami gyakorlatilag lefektette a modern shonen alapjait, és sokat tett a műfaj népszerűsítéséért a világnak ezen részén.

A Netflix-adaptációnak nehéz dolga lesz, ha talpon akar maradni a rajongók kritikus tekintete előtt. Akárhogy is, ez a produkció lesz az, amit a legközelebb látni fogunk: az élőszereplős széria már 2023. december 14-én felkerül majd a streamingszolgáltató platformjára.

Death Note

Reszkessetek anime rajongók: a Netflix még nem végzett a halállistával. A streamingóriás 2017-ben bepróbálkozott egy modernizált, "amerikanizált" változattal, ami egy új történetet is akart elmesélni, meg nem is. A lényeget valamelyest átemelték: egy ifjú tinédzser rátalál egy titokzatos füzetre, amiről hamar kiderül, hogy képes megölni bárkit a világon, akinek nevét felvésik annak lapjaira. Light úgy dönt, hogy új hatalmával eltakarítja az emberiség mocskát, de a sorozatos gyilkolásokra felfigyel L, a titokzatos nyomozózseni. A kettő macska-egér játéka és Light hosszú útja a pokolba egy legendás történetté vált, amit még az anime műfaj megszállott köpködői sem tudnak nem élvezni.

A 2017-es adaptáció minden szinten csődöt mondott, de szerencsére legközelebb már nem Adam Wingard lesz a rendezői székben. Az új Death Note projekten a Stranger Things alkotói, a Duffer testvérek dolgoznak. A legutóbbi infók szerint már aktívan írják a forgatókönyveket, de a Duffer tesókat jelenleg lefoglalja a Stranger Things főszériájának befejezése, így 2025 előtt mi nem számítanánk az új Death Note premierjére.

My Hero Academia

Kohei Horikoshi 2014-ben, a szuperhős-láz közepén megálmodott egy világot, ahol a populáció nagy része valamilyen különleges erővel születik, ez lett a My Hero Academia. A kivételes és kitartó tehetségekből sokszor hősök vagy gonoszok lesznek, és míg előbbieket a társadalom folyamatos ünneplése követi, addig a rosszarcoknak maradnak az árnyékok és a megvetés. Ebbe a világba születik Midoriya Izuku, aki azon kevesek közé tartozik, akik nem rendelkeznek képességgel. Ez összetöri a hősökért rajongó Midoriyát, de a sors fintorának köszönhetően végül ő is csatlakozhat a világ legjobb szuperhős akadémiájához, és elkezdheti útját az emberiség megmentése felé.

Az My Hero Academia a jelenlegi shonen szériák egyik legnépszerűbbike, így nyilván erre is lecsapott a Netflix, amikor az élőszereplős adaptáció otthont keresett. A projektnek már meg is van az írója Joby Harold személyében, aki többek közt az Obi-Wan szériát is papírra vetette. A rendezésért Shinsuke Sato felel, akinek az Alice Határországban szériát, az élőszereplős Bleach filmet és több élőszereplős, japán Death Note filmet is köszönhetünk.

A meló már keményen pörög, olyannyira, hogy egy állítólagos stáblista is meg van már töltve színészekkel. Ezen egyelőre nem érdemes rágódni a hivatalos bejelentésig, de a Netflix nagyon is komolyan gondolja az adaptációt. Nem lennénk meglepődve, ha a YuYu Hakusho után a streamingóriás elkezdene majd egyre többet beszélni róla.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hellsing

A raklapnyi Netflix-projektek sorát egy Amazon adaptáció szakítja meg. Kouta Hirano vérgőzös történetét keveseknek kell bemutatni, de ha esetleg nem láttátok volna az első animeszériát, vagy a későbbi, az eredetihez hűségesebb filmeket, akkor gyorsan összefoglaljuk a lényeget. A Hellsing sztoriját a protestáns lovagok rendjének tagjaival nyitjuk, melynek ütőkártyája az eredeti vámpír maga, Alucard. Az éjszaka mészárosa kénytelen volt hűséget fogadni Abraham Van Helsingnek, így 100 éve szolgálja az emberiség védelmében alakult titkos társaságot. Ahogy a rend egyre brutálisabb harcokba keveredik, úgy Alucard hűsége is megremeg, közben pedig egy összeesküvés utolsó fázisai is működésbe lendülnek. Egy sötét fantasyról van szó, ami helyenként brutális akcióba torkollik, meglehetősen horrorisztikus elemekkel és fékevesztett öldökléssel.

Ha valami, akkor a Hellsing az Amazon profiljába vág, de sajnos 2021 óta alig érkezett hír az adaptációjáról. Egyelőre annyit tudunk, hogy a forgatókönyvön Derek Colstad, a John Wick írója dolgozik. Colstad saját elmondása szerint hatalmas rajongója lett a történetnek, amikor azt a testvére bemutatta neki. Azóta is adaptálni akarja, amire az Amazon meg is adta neki a lehetőséget. A premiert 2024-25-re tippeli a többség, de hivatalos infók nélkül egyelőre csak találgatni tud mindenki.

One-Punch Man

Ha valamit megtanultunk az évek során, akkor az az, hogy a Sony nem szeret kimaradni ipari trendekből. Ezúttal az animeadaptációk sorának ugrottak neki ők is, és a One Punch Mannel szállnának be a lassacskán felpörgő bulira. A shonen trendek parodizálására született webképregény egy nemzetközi jelenséggé vált, pedig sztorija kőegyszerű. Adott Saitama, a világ legerősebb szuperhőse, aki annyira keményen edzette a testét, hogy belekopaszodott. A hajáért cserébe olyan erőssé vált, hogy minden problémát le tud rendezni egyetlen ütéssel. A képregényt és az animét a humor és a világ félőrült karakterei viszik el a hátukon.

A Sony egy élőszereplős adaptációt szeretne a sztoriból, a projektre pedig nem mást, mint a Halálos iramban rendezőjét, Justin Lint állította rá. Lehetséges premierdátum még nincs.

Your Name

Makoto Shinkai jó úton halad afelé, hogy egy új generáció Miyazakija lehessen. Az animerendező gyönyörű filmeket rakott le az asztalra, és eddigi talán legsikeresebb munkája a 2016-os Your Name volt. Nagyon nehéz lenne a fantasy elemekkel megtömött drámáról spoilerek nélkül írni, de elég annyi, hogy két tinédzser szerelmi történetét ismerhetjük meg a két a karakter szemszögén keresztül. A tálalás szépsége és a történet rengeteg díjat hozott az alkotónak a hatalmas kasszasiker mellett.

Nem csoda, hogy a Paramount lecsapott a megfilmesítés jogaira, és a stúdió most együtt dolgozik J.J Abrams cégével, a Bad Robottal az adaptáció összeállításán. A projektről legutóbb 2022 végén hallottunk, amikor meglett annak új rendezője, Carlos López Estrada. A Mexikóban született író és rendező eddigi legnagyobb projektje a Raya és az utolsó sárkány volt. Jelenleg minden figyelmét a Your Name-nek szenteli, de annak még nincs feltételezhető premierdátuma sem.

Naruto

Van itt bárki, akinek el kell mondanunk, hogy mi az a Naruto? Egy egész generáció gyerek és tinédzserkorát határozta meg Masashi Kishimoto shonen mangája, ami 15 éven át futott és a világ minden táját bejárta. A nindzsák világát vagy a képregények lapjain vagy az animék epizódjain keresztül, de mindenki meglátogatta valamilyen formában, így nyilván lesz ebből is élőszereplős projekt.

Függetlenül az alapanyag tekintélyes méretétől, a Netflix itt egy filmet szeretne kihozni a mangából. Az adaptációt az a Tasha Huo írja, akinek a Vaják: A vér eredetét köszönhettük, és aki a Tomb Raider: The Legend of Lara Crofton is dolgozik. A rendezői székben Michael Gracey ült (A legnagyobb showman, Rocketman) még legutóbb, de ez azóta változhatott, mivel az adaptációról nem érkezett túl sok hír az elmúlt években. A Netflix 2025-re tervezhet a filmmel, de addig még más projektek is várnak rájuk egy One Piece második évaddal együtt. Ki tudja, hogy Narutora mikor lesz idejük.

Sword Art Online

Kirito és barátai hosszú évekkel ezelőtt ragadtak benne a halálos MMORPG-ben, de Aincrad világának története azóta is befolyásolja a szórakoztatóipar egy szeletét. Valódi MMORPG-k dizájnereit és animék rendezőit ihlette meg Reki Kawahara története és az A-1 sorozata, amiben egy virtuális világ ejti rabul a főszereplőket. Ha meghalnak a fantasy MMO-ban, akkor a virtuális sisak megsüti az agyukat, így az egyetlen lehetőségük játszani a játékot, és legyőzni annak főellenségét.

A sztori azóta új irányokba ment új karakterekkel és bonyodalmakkal, de az első történetekre még mindenki emlékszik a 2010-es évek elejéről. Nem véletlen, hogy a Netflix erre is rányúlt még 2018-ban, de azóta sem hallottunk róla semmit. A rajongóknak jó eséllyel még várniuk kell egy darabig az adaptációra, már ha az valaha is elkészül.

Pokémon

Szintén a Netflix szeretne összehozni egy Pokémon adaptációt is, ami a Detective Pikachu helyett az első Pokémon anime évadot szeretné modernizálni. Ash és Pikachu első kalandjaira mind emlékszünk, a viharos biciklizéstől, a Brock elleni összecsapáson át Butterfree elengedéséig. Ezek gyerekkorunk izgalmas pillanatai voltak, és kevés dolog hajtja annyira a nézettséget, mint a nosztalgia.

Még 2021-ben be is jelentette a streamingóriás, hogy dolgozik egy adaptáción, ami a Kanto régióba vinne vissza bennünket. Ugyan már évek teltek el az első bejelentésekig, de a legutóbbi infók szerint az élőszereplős verzió még mindig csak az előkészületi fázisban van. Itt legalább már annyit tudunk, hogy Joe Henderson, a Lucifer alkotója ül a kormánynál.

Mobile Suit Gundam

A Mobile Suit Gundam egy egész műfaj alapjait fektette le a '70-es évek végén egy parádés animációs sorozattal és mangáival. A hatalmas, háborús robotok akciószériája mély nyomot hagyott a japán szórakoztatóiparon, és rengeteg vadhajtást, videojátékot és vidámparkot szült. Na, vajon ki akar ebből is élőszereplős változatot összehozni?

A Netflix és a Legendary Pictures együtt dolgoznak az adaptáción Jordan Vogt-Robertsszel, aki a Kong: Koponya-szigettel már bizonyította, hogy ért az óriások vezényelte akcióhoz. A forgatókönyvért Brian K. Vaughan, a Y: The Last Man alkotója felel.

+1 Samurai Champloo…?

Aki szereti a Cowboy Beboppot az biztosan belekóstolt Shinichiro Watanabe másik klasszikusába is. A valódi történelem alapjaira épült szamuráj sztorit 2004-ben hozta össze a legendás animerendező, és annak népszerűségét laza animációs stílusának és Nujabes fülbemászó zenei betéteinek köszönhettük. Minden, amit szerettél a Bebopban az ott van a Samurai Champlooban, ezért persze a Netflix ezt is adaptálni akarta.

Az érdekes része a dolognak (és amiért a +1 kategóriába soroltuk), hogy gyanúsan nagy a csend a Champloo körül. A Bebop nem jött be se Watanabe rajongóinak, se a tágabb nézőközönségnek, így nem lennénk meglepődve, ha a piros csapat kukázta volna az egészet.

Ti melyiket várjátok (ha várjátok bármelyiket) a fentiek közül?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)