Hirdetés

2023 legjobb HBO Max tartalmai - két videojátékos sorozat is felkerült

|

A The Last of Us adaptációján kívül is volt mit nézni tavaly a Warner streamingplatformján, mi pedig összeszedtünk párat, amit érdemes pótolni közülük.

Hirdetés

Az HBO Max hazánk egyik legnépszerűbb streamingplatformja, amely olyan nagyágyúkkal verseng az előfizetőkért, mint a Netflix, a Disney+ és az Amazon Prime Video. Az HBO Góból kifejlődött szolgáltatás - ami más régiókban már simán csak Max néven fut, és idén várhatóan nálunk is átáll erre - számos változáson esett át az évek során, például mikor a Warner és a Discovery összeolvadtak, hogy aztán az új vezetés több megkérdőjelezhető döntéssel sokkolja a közvéleményt.

Ilyen volt az, hogy szinte már kész projekteket kukáztak (emlékeztek még a Batgirlre, ugye?), vagy hogy többek között Magyarországon is beszüntették a saját gyártást, továbbá David Zaslav irányítása alatt a streamingről eltolódott a fókusz a mozira (jól prezentálja ezt az a lépés, hogy az eredetileg a HBO Maxra szánt Kék Bogár végül a nagyvásznon landolt, bukott is).

Hirdetés

Azonban minden nehézség ellenére sikerült a vállalatnak megtöltenie a szolgáltatást olyan tartalmakkal, amik miatt érdemes volt 2023-ban is megtartani az előfizetést, mi pedig a Netflix filmes és sorozatos, valamint a Disney+ összesített válogatásaihoz hasonlóan az HBO Max kapcsán is készítettünk egy toplistát. Kifejezetten olyan címeket válogattunk össze, amiket egymásnak is jó szívvel ajánlottunk, nem a kritikusi pontszámokat vagy a hype-ot vettük figyelembe.

A lista összeállításánál próbáltunk arra törekedni, hogy ne olyan sorozatok kerüljenek fel, amik már sokadik évada futnak, viszont ha valami emlékezetes zárást kapott néhány szezon után, azt nem hagytuk figyelmen kívül. Az alábbiak között akadnak ismert IP-k és radar alatt maradt gyöngyszemek is vegyesen, de nem rangsorról van szó, pusztán ábécé-sorrendbe raktuk a neveket.

2023 legjobb HBO Max tartalmai

A Fehér Ház vízszerelői

A Watergate-botrányt számos alkalommal feldolgozta már Hollywood, most viszont más oldalról, némileg humorosabban közelítették meg a lehallgatási ügyet, amely végül Richard Nixon elnök lemondásához vezetett. Az elmúlt évtized egyik legsikeresebb szatíráján, Az alelnökön is dolgozó Alex Gregory és Peter Huyck ötrészes minisorozatával azt mutatja be, hogy Nixon körének inkompetenciája vezetett a 20. századi történelem egyik fontos fordulópontjához. Woody Harrelson és Justin Theroux karakterei bekerülnek abba a körbe, amely Nixon elnök védelméért felelt, és amelyet csak a "Fehér Ház vízszerelőiként" emlegetnek. A szériának nem célja az oknyomozó újságírásra hajazó számonkérés, inkább a politika abszurdumára világít rá olyan problémákon keresztül, mint a képmutatás, az inkompetencia és a korrupció, mindehhez pedig kiváló színészi játékok, remek korrajz és mókás parókák asszisztálnak.

A híd (1. évad)

Ha kiderül valamiről, hogy reality, akkor sokak szeme előtt azonnal olyan trash tartalmak villannak fel vörös lámpaként, mint a Való Világ és társai, pedig lehet a műfajban minőségi módon is szórakoztatni. Az HBO Magyarország saját gyártású műsora, a spanyol minta alapján készült A híd ezt kísérelte meg egy izgalmas koncepcióval: adott 14 játékos, akiknek együttes erővel, megadott idő alatt kell megépíteniük egy hidat, és ha sikerül, 30 millió forint üti egy ember markát. A versenyzők dolgát persze különféle külső tényezők és a társak is nehezítik, így a problémamegoldás nemcsak a feladatokra vonatkozik, hanem a csapattagok viszonyára is. A résztvevők között ugyan akad egy-két ismertebb arc (mint Varga Ádám színész vagy a műsorvezető, Magyarósi Csaba), de itt nem a hírnév a lényeg, hanem hogy kit milyen fából faragtak, ezt pedig hét, közel egyórás epizódon keresztül ki is derül a kihívásoknak köszönhetően. Akkor is adj neki egy esélyt, ha ódzkodsz a realityktől.

Barry (4. évad)

Kedvenc bérgyilkosból lett színészünk, Barry Berkman 2018-ban kezdte meg pályafutását Alec Berg (Félig üres, Szilícium-völgy), valamint Bill Hader (Saturday Night Live, Az - Második fejezet) alkotásában, aztán további három szezon erejéig szavazott neki bizalmat az HBO. A címszereplőt megformáló Hader folyamatosan bizonyította, hogy milyen zseniális komikus, aki a drámai jelenetekben is ugyanúgy helyt tud állni. Figurájával a kétes foglalkozása ellenére azonosulni lehet, aki dilemmáin, problémáin és vágyain keresztül tükröt tart a nézőknek, de mindezt nem egyedül teszi. A sorozat nincs híján ugyanis remek mellékszereplőknek sem, elég csak Stephen Rootra, Henry Winklerre és Anthony Carriganre gondolni, akiknek nem is egy olyan pillanatuk volt, amikor lopták a showt. A Barry a negyedik évaddal búcsúzott el a rajongóktól, és helyenként döcögve ugyan, de emlékezetesen zárja le Hader karakterének történetét. Ha kimaradt, itt az idő ledarálni.

Gonosz halott: Az ébredés

Az Evil Dead, avagy Gonosz halott az egyik legikonikusabb horrorszéria, amelynek atyja, megismertette a világgal Ash Williamset, és rajta kereszül Bruce Campbell-t is. Két folytatás után egy másik horrorfilmes, Fede Alvarez próbálta rebootolni 2013-ban, kevés sikerrel, hogy aztán tíz évvel később A gyermeket jegyző Lee Cronin is megpróbálkozzon vele. A Gonosz halott: Az ébredés Magyarországon sajnos nem került mozikba, viszont az HBO Max elhozta a hazai rajongóknak a hátborzongató sztorit, amelyben főhősünk, Beth (Lily Sullival) meglátogatja a nővérét, ám a lakótelepet földrengés rázza meg, amely a felszínre hoz valami démonit, és a családi összejövetel rémálommá válik. A film mellőzi az Ash Williamsre jellemző humort, viszont ügyesen építi a feszültséget és nem spórol a vérrel. Ott tiszteleg a múlt előtt, ahol kell, mégis képes a saját útját járni, méltó újragondolás. Amennyiben egy parázós esti program után kutatsz, ne keress tovább.

Harcos (3. évad)

A Banshee showrunnere, Jonathan Tropper Bruce Lee ötlete alapján hozta össze a sorozatot a legendás harcművész lányának, Shannon Lee támogatásával. A Harcos a 19. században, San Franciscóban játszódik, ahol nagy a feszültség az amerikaiak és a bevándorlók között, amit a kínai bandák rivalizálása súlyosbít. Ebbe a közegbe érkezik meg Kínából az angolul perfektül beszélő Ah Sahm, aki mit sem tud a helyi dolgokról, csak a húgát akarja megtalálni, viszont gyorsan belekerül a dolgok sűrűjébe, amikor megvillantja a harctudását.  A széria mindent felvonultat, amire csak egy Bruce Lee-rajongó vágyhat: egy remekül megkoreografált és véres harcokkal, sokszínű karakterekkel és társadalmi üzenettel teli történelmi dráma ez, amely nem csak szórakoztat, de el is gondolkodtat. És mindezt olyan arcokkal teszi, mint a főszereplőt alakító Andrew Koji (A gyilkos járat, Kígyószem: G.I. Joe - A kezdetek), valamint az akciófilmjeiről elhíresült Joe Taslim (A rajtaütés, Mortal Kombat) és Mark Dacascos (John Wick: 3. felvonás, Bruce Lee legendája).

Kalandjaim Supermannel (1. évad)

Mit szóltok egy anime stílusú felnövéstörténethez Supermannel a főszerepben, ami úgy modernizálja a már jól ismert karaktereket, hogy azok ne tűnjenek idegennek az elődökhöz képest? A The Boys sztárja, Jack Quaid által megszólaltatott fiatal Clark Kent igyekszik titokban tartani valódi kilétét és eközben felfedezni a rejtélyes eredetét, miközben legjobb barátjával, Jimmy Olsennel megkezdi szakmai gyakorlatát a The Daily Planetnél. Csakhogy a lány, akivel összeismerkedik ott, Lois Lane elindul a sztárriporterré válás útján, és egyre közelebb kerül annak kiderítéséhez, hogy kicsoda Superman. Eközben pedig elképesztő közös kalandokon mennek keresztül, amely hol humoros, hol érzelmes módon mesél arról, amit Pókember már a fejünkbe vert, hogy a nagy erő nagy felelősséggel jár, ugyanakkor nem maradhat el a barátság és a szeretet fontosságának hangsúlyozása sem. És mindezt tíz rövid, húsz perc körüli epizódokban teszi, szóval gyorsan le lehet pörgetni.

Lapozz tovább, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)