Hirdetés

2023 legjobb HBO Max tartalmai - két videojátékos sorozat is felkerült

|

A The Last of Us adaptációján kívül is volt mit nézni tavaly a Warner streamingplatformján, mi pedig összeszedtünk párat, amit érdemes pótolni közülük.

Hirdetés

Perry Mason (2. évad)

A több Emmy-díjra is jelölt sorozat első évada egy gyermekrablás tragédiába torkollásának utóhatásait és az Amerikában nagy popkulturális jelentőséggel bíró címszereplő eredettörténetét mesélte el, a második évadban pedig Perry Mason polgári ügyvédként próbál visszarázódni az életbe, amikor egy nagy horderejű gyilkossági ügy megrázza a várost, miközben dübörög a nagy gazdasági világválság. A főszerepben továbbra is a Foglalkozásuk: amerikaival mennybe menő Matthew Rhyst láthatjuk, aki az izgalmas és sokszor meglepően megható sorozat mindkét évadában remekel. A Nancy ül a fűben alkotóinak bűnügyi drámája minőségi operatőri munkát, korhű részleteket és bivalyerős atmoszférateremtést használva dob be minket a tárgyalótermek és az ügyek hátterének rideg világába, amelyhez remek színészi játékok társulnak, évadonként nyolc részen keresztül.

Szerelem és halál

Elizabeth Olsen napjaink egyik legtehetségesebb színésznője, akit a legtöbben a Marvel Skarlát Boszorkányaként ismernek, pedig azon kívül is bizonyított már, elég csak a Wind Riverre gondolni. A Szerelem és halál című minisorozat húzóneve is ő, amely megtörtént eseten alapul: a történet középpontjában két templomba járó házaspár áll, akik élvezik a kisvárosi családi életet Texasban, azonban tragikus fordulatot vesznek az események, amikor Olsen karakterét megvádolják a barátnője brutális meggyilkolásával. Az ügyet feldolgozó 1984-es könyv, az Evidence of Love: A True Story of Passion and Death in the Suburbs alapján a Hatalmas kis hazugságok írója, David E. Kelley és a Homeland rendezője, Lesli Linka Glatter készítettek egy feszült feldolgozást, Olsen igéző játékával pedig még a sorozat tökéletlenségeiről is képes elvonni a figyelmet.

The Last of Us (1. évad)

A Csernobil sorozatot jegyző Craig Mazin és a Naughty Dog kulcsembere, Neil Druckmann közös erővel elhozták az utóbbi évek egyik legjobb videojátékos sorozatát, amely úgy próbálta meg a kultikus alapanyagot adaptálni, hogy közben igyekezett kialakítani a saját identitását. Joel és Ellie története pedig nem interaktív módon is üt, a készítők sikeresen átemelték egy másik médiumra a játék legerősebb pillanatait és atmoszféráját, ráadásul a színészek sem okoztak csalódást - persze Pedro Pascal Joeljét már a casting pillanatától kezdve öröm fogadta, ellenben Bella Ramsey beválogatása már jóval megosztóbb lett. A fiatal színésznő azonban bizonyította képességeit és talán nem pont ugyanazt az Ellie-t hozta, akit megismertünk, de létrehozta a saját interpretációját, amely ugyanúgy működött. Mazinék behoztak olyan elemeket is, amik a videojátékban nem kaptak ekkora hangsúlyt (élen Bill és Frank sztorijával), amik megítélését rátok bízzuk, ugyanakkor a fertőzöttekre való fókuszálás tekintetében valóban van még hová fejlődni. A The Last of Us sorozat első szezonja viszont egy erős alap, amire az HBO még több évadon keresztül építhet majd.

Twisted Metal (1. évad)

Újabb sorozat, ami egy, a Sony istállójából származó videojátékból készült. A Twisted Metal olyan, mintha egy lazább hangulatú Mad Max lenne, amelytől nem kell sokat várni, szimplán csak őrült mókázást, ezt pedig hozzák is a feldolgozásért felelős páros, a Zombielandet is elkövető Rhett Reese és Paul Wernick. Miközben főhősünk, a szállítóként tevékenykedő John Doe (Anthony Mackie) mindent megtesz azért, hogy tartozhasson valahová, szürreális kalandokba, életveszélyes szituációkba és mulatságos karakterekbe botlik, köztük Sweet Tooth-ba (akit Will Arnett szólaltat meg), a gyilkos bohócba és egy szabad szájú túlélőbe (Stephanie Beatriz). Bevalljuk, a Twisted Metal kicsit kilóg a listáról, mert inkább bűnös élvezet, mint az év egyik legjobbja, de veszettül szórakoztató tud lenni, élvezetes felfedezni a világának furcsaságait és könnyen fogyasztható, így itt a helye.

Utódlás (4. évad)

A Peep Show és a Fresh Meat sorozatok mögött álló elme, Jesse Armstrong 2018-ban indította el az HBO támogatásával az Utódlás című dramedyjét, amely a Roy família történetén keresztül járja körül a hatalom, a politika, a pénz és a család témákat. Az események katalizátora az, hogy a világ egyik legnagyobb médiavállalatával rendelkező családjának öregedő vezetőjét az utódlás kérdése foglalkoztatja, hogy négy gyermeke közül melyikre hagyja a birodalmát. Az évek során nem csak az örökösödési "háború" eszkalálódott, az Utódlásból többszörösen díjnyertes sorozat vált, amelynek karaktereiben lubickoltak a színészek - élen olyanokkal, mint a családfőt megformáló Brian Cox vagy a teljesítményéért nemrég Golden Globe-díjat érdemlő Kieran Culkin. Az Utódlás befejező évadában az súlyosbítja a bonyodalmakat, hogy a horizonton van a cég eladása, de hogy ez milyen hatással van a családtagokra és miképpen búcsúznak el, azt fedezzétek fel magatok. Mi erősen ajánljuk.

Van olyan kedvenc sorozatod, filmed vagy egyéb műsorod, ami lemaradt a listáról, de mindenképpen itt lenne a helye? Írd meg kommentben, várjuk a tippeket.

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)