Hirdetés

2023 legjobban várt filmjei 2. rész - Indiana Jonestól a Transformersig

|

Folytatjuk 2023 leginkább várt filmjeinek felsorolását, cikkünk második részére is bőven maradt még puskapor.

Hirdetés

Pókember: A pókverzumon át

A 2018-as Pókember: Irány a Pókverzum! minden idők egyik legjobb Pókember produkciója lett, beleértve az összes médiumot, tehát a képregényeket, mozifilmeket, tévésorozatokat, de még videojátékokat is. Bár a rendezőtriót lecserélték egy másik hármasra, Phil Lord és Chris Miller megmaradtak forgatókönyvíróként a folytatásban, így minden adott ahhoz, hogy a Spider-Man: Across the Spider-Verse, avagy Pókember: A pókverzumon át is legalább annyira emlékezetes legyen, mint az első rész. A korábbi főszereplők, vagyis Miles Morales, Gwen Stacy és Peter Benjamin Parker mellett ezúttal színre lép a 2099-es Pókember, Miguel O'Hara is, akinek Oscar Isaac kölcsönzi a hangját. A sztoriról nem sokat árult el az első kedvcsináló, de az már most megremegtette a rajongók térdét, hogy mennyiféle Pókembert villantott meg pár pillanat erejéig ez a teaser. Valahogy így kell belenyúlni a multiverzumos témába, itt tényleg nem mehet a mennyiség a minőség rovására - legalábbis nagyon bízunk ebben.

Shazam! Az istenek haragja

Az első Shazam film azért volt üdítő színfolt a DC filmes univerzumban, mert a görcsösen komor képregényes mozik között végre mert tényleg humoros lenni, poénjai nagyja pedig be is talált. A folytatás, Shazam! Az istenek haragja egyértelműen ezt a vonalat viszi tovább. Immár Billy Batson egész kis családja szupererővel bír, de szüksége is lesz a címszereplőnek a segítségükre, hiszen Atlasz lányaival kell szembenéznie - ők lesznek a film főgonoszai, a két hölgyet Lucy Liu és Helen Mirren alakítja. Zachary Levi teltitalálat volt Shazam szerepére, és ha már úgyis teljesen átgyúrják épp a teljes DC moziverzumot, nem árthat még egyszer, valószínűleg utoljára látni őt a vörös-arany szerkóban.

Hirdetés

Sikoly 6

A 2022-es ötödik Sikoly film után nem is volt kérdés, hogy érkezni fog a folytatás. A hatodik epizódot megint Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett rendezi, visszatér Courteney Cox és Melissa Barrera, de a netflixes Wednesday sorozat elképesztő sikere után a nézők most inkább arra a Jenna Ortegára lehetnek igazán kíváncsiak, aki ugyancsak újrázni fog az ötödik részt követően. A sztori szerint a főbb szereplők New Yorkban szeretnék elfeledni az eddigi borzalmakat, de természetesen itt is felbukkan egy szellemállarcos gyilkos. 

Super Mario Bros.: A film

Hiába bizonyította be a 2020-as Sonic, a sündisznó, vagy még korábban a 2019-es Pokémon - Pikachu, a detektív azt, hogy a klasszikus videojátékos karaktereknek igenis van helye a mozivásznon, egészen az első előzetesig rengetegen kétkedtek a Super Mario Bros.: A film kapcsán. Sokaknál már az is kiverte a biztosítékot, hogy Chris Pratt fogja megszólaltatni mindenki kedvenc bajszos vízvezetékszerelőjét, Mariót. Az első teaser, és főleg utána a hosszabb filmelőzetes viszont eloszlatta a kételyeket. A Super Mario Bros.: A film tényleg egy igazán remek adaptációnak tűnik, az Illumination Entertainment keményen odatette magát. Ráadásul nem is kell már sokáig várni rá, már márciusban megnézhetjük, hogyan veszi fel a harcot Mario és bandája a gonosz Bowser ellen - őt egyébként Jack Black szinkronizálja.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Szellemirtók-film - egyelőre cím nélkül

A 2021-es Szellemirtók - Az örökség egy nagyon szerethető film lett, és olyan emléket állított a néhai Harold Ramisnek, amilyet korábban színész még nem igen kapott. A folytatásról egészen konkrétan semmit sem lehet tudni azon túl, hogy elvileg 2023 decemberében érkezik, és immár nem Ivan Reitman fia, Jason Reitman rendezi, hanem Gil Kenan. Még a pontos címét sem ismerjük. Az ifjabb Reitman persze azért nem távolodott el nagyon a projekttől, ő lesz a film társírója és producere. Mckenna Grace, Finn Wolfhard, Carrie Coon és Paul Rudd is visszatér. A Szellemirtókat anno életrehívó Ivan Reitman ezt a mozit sajnos már nem láthatja, a legendás rendező februárban hagyott itt bennünket. 

The Expendables - A feláldozhatók 4.

A jelenlegi tervek szerint 2023 szeptemberében érkezhet meg a negyedik The Expendables, avagy A feláldozhatók mozi, ami az USA és Oroszország között kialakult nukleáris konfliktusra koncentrál, ezt a helyzetet kell megoldania Sylvester Stallone csapatának. Jason Statham, Dolph Lundgren és Randy Couture biztosan visszatér a régi nagyágyúk közül, de szerepelni fog a filmben Curtis Jackson, avagy 50 Cent, valamint Megan Fox, Tony Jaa, Jacob Scipio, Levy Tran, Sheila Shah és Eddie Hall is. Iko Uwais alakítja majd az antagonistát, a névsorból pedig azért kitűnik, hogy ez már messze nem az a tényleg A-listás gárda, akiket 2010-ben az első The Expendablesben láthattunk. Ettől még persze a film hozhatja a kötelezőt.

Transformers: A fenevadak kora

A Transformers széria végleg szakítani szeretne Michael Bay örökségével, erre akar ráerősíteni a masszív rebootnak készülő Transformers: A fenevadak kora is. Az 1994-ben játszódó történetben Optimus Prime és a többi autobot összeakad a maximal nevezetű robotokkal, akik különféle állatokká képesek átváltozni - vezetőjük például a robotgorillává alakuló Optimus Primal. Ellenfelekből sem lesz hiány, jönnek a kegyetlen predaconok és terrorconok, bár belőlük még nem sokat mutatott az első előzetes. Az mindenesetre látszott a trailerből is, hogy az új alkotók az eredeti, úgynevezett G1-es dizájnt szeretnék visszahozni a robotoknál, és elhagyják a Bay-féle futurisztikus külsőt. Meglátjuk, ezt mennyire veszi majd be azoknak a rajongóknak a gyomra, akik a transformereket nem a '80-as évek játékaiként és mesehőseiként, hanem moziszereplőként ismerték csak meg.

Saját felsorolásunk végére érkeztünk, de természetesen mint mindig, most is arra szeretnénk benneteket biztatni, hogy lent, a kommentek között bátran egészítsétek ki a listát, és írjátok meg azt, hogy ti milyen 2023-as premiereket vártok nagyon!

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)