Hirdetés

50 év után most talán sikerült kideríteni, ki volt a zodiákus gyilkos

|

Az 1960-as évek végén aktív sorozatgyilkos kilétét sokáig homály fedte.

Hirdetés

Számos film és sorozat, sőt, egy-két játék is foglalkozott a rejtélyes zodiákus gyilkossal, aki legalább öt gyilkosságot követett el 1968-ban és 1969-ben (bár ő azt állította, 37-szer gyilkolt, de ezt a rendőrség nem tudta alátámasztani). Azzal vált ismertté, hogy rejtvényekkel hergelte a nyomozókat, de soha nem tudták kideríteni, ki volt ő valójában, így elkapni sem sikerült.

A napokban a The Case Breakers több mint negyven fős, egykori nyomozókból, hírszerzőkből és újságírókból álló csapata közleményt adott ki arról, hogy végre sikerült beazonosítani az elkövetőt.

Hirdetés

Állításuk szerint a 2018-ban elhunyt Gary Francis Poste volt az, akit bizonyítékok és fényképek segítségével tudtak azonosítani, valamint sokat segített, hogy a homlokán található seb megegyezett egy, a zodiákus gyilkosról készült fantomképen láthatóval. Emellett sikerült újabb rejtélyes leveleket visszafejteni, amihez elengedhetetlen volt Poste teljes nevének ismerete.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A csapat egyik tagja, Bill Proctor azt állítja, a riverside-i rendőrség nem fedi fel az összes, a sorozatgyilkoshoz tartozó bizonyítékot. A közleményben egyébként kiemelten említik a Cheri Jo Bates-gyilkosságot, amit ők szintén a zodiákushoz kötnek, de a nyomozók arra jutottak, ebben az esetben nem ő volt az elkövető.

Megérte az üggyel foglalkozni: a hatóságok korábban 50 ezer dollárt ajánlottak fel annak, aki ítélethez segíti őket az ügyben. Még nem biztos, hogy ez összejön, de a The Case Breakers nyomozása fontos lehet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)