Hirdetés

A besúgó - előzetesen a nyolcvanas évekbe repítő magyar HBO-sorozat

|

Száguldó rendőrségi Ladákkal és pikáns snittekkel rúgja be az ajtót a rendszerváltás előtti Budapest.

Hirdetés

Az utóbbi években valósággal letarolták a szórakoztatóipart a nyolcvanas évek előtt tisztelgő alkotások, elég csak az olyan sorozatokra gondolni, mint a Stranger Things, a Glow vagy a White Gold. Hamarosan mi, magyarok is megkapjuk a sajátunkat, a következő hónapok során ugyanis befut az HBO Maxre a hazai gyártású A besúgó, amely nyolc részben repít vissza az 1985-ös Budapestre.

Az HBO gondozásában készülő, politikai szálakkal átszőtt krimi-drámáról tavaly márciusban írtunk először, majd novemberben le is vetítették a Genfi Nemzetközi Filmfesztiválon. A nagyközönség eddig csak képeken láthatta, most viszont végre megkaptuk az első előzetest.

Hirdetés

A Szentgyörgyi Bálint rendezte produkció főhőse a húszéves Geri, aki a fővárosba költözik, hogy a Gazdaságtudományi Egyetemen tanulhasson. Itt aztán nyakig belefolyik a késő-kádári diktatúra ellen szerveződő demokratikus mozgalomba, a szabadságról szőtt álmait azonban komolyan beárnyékolja, hogy Geri valójában az Állambiztonsági Hivatal besúgója, akik a súlyosan beteg öccse gyógyszereivel zsarolják.

Az izgalmas felütéshez méltó előzetes alapján bőven van okunk reménykedni, hogy a megvalósítás is hozza majd az elvárt szintet, a gyorsan pörgő jelenetekben elszabadulnak a tomboló hormonok és a korhű frizurák, egy pillanatra pedig még két rendőrségi Lada is berobban a képbe.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A minisorozat premierdátuma továbbra sem ismert, de valamikor tavasszal érkezik meg, közvetlenül az HBO Max katalógusába. Az HBO korábban több magyart gyártású, de külföldi ötlet alapján készült sorozatot (Társas játék, Terápia, Aranyélet) is műsorra tűzött, így A besúgó lesz az első, amely teljes egészében magyar fejlesztés.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)