Hirdetés

A Disney vezetője megmagyarázta, hogy miért bukott meg a Marvelek

|

Bob Iger szerint több tényezőn múlott, hogy masszívan veszteséges lett a legújabb Marvel-film.

Hirdetés

Bob Iger, a The Walt Disney Company régi-új vezérigazgatója ugyanannak a The New York Times szervezte DealBook konferenciának volt a vendége, amelyen Elon Musk durván beszólt az X-et bojkottáló hirdetőknek, és személy szerint neki is. Iger többek között arról beszélgetett Andrew Ross Sorkin gazdasági újságíróval, hogy mi vezetett a Marvelek bukásához, és miként kívánják a jövőben elejét venni a hasonló kudarcoknak.

Mint ismeretes, hazai pályán, vagyis Észak-Amerikában még az eddigi negatív csúcstartó, vagyis A hihetetlen Hulk teljesítményét is alulmúlta a 33. MCU-film nyitása. Figyelembe véve, hogy hétről hétre drámai mértékben csökken a nézőszám, már az is valószínűtlennek tűnik, hogy a gyártási költségeit visszahozza, minimális profitról, vagy legalább a nullszaldóról nem is beszélve.

Hirdetés

A Marvel Kapitány (Brie Larson), Ms. Marvel (Iman Vellani) és Monica Rambeau (Teyonah Parris) hármasa köré szőtt, de Nick Fury (Samuel L. Jackson) újbóli felbukkanásával is feldobott Marvelek Iger szerint annak itta meg a levét, hogy a koronavírus-járvány idején forgatták, és emiatt nem volt annyi vezető jelen a díszletek között, mint normális körülmények között, akik napi szinten ellenőrizhették volna, hogy megfelelően halad-e a munka. Az ügyvezető kijelentette, hogy hogy sokkal jobban kell figyelniük a minőségre, mivel az nem lesz meg csak úgy magától, valamint elismerte, hogy a filmjeik esetében a mennyiség egyértelműen a minőség rovására ment. Első számú feladataként (jelen állás szerint 2026-ig marad a cég élén) azt jelölte meg, hogy segítsen a Marvel Studiosnak a kreatív szempontból helyes irányba fordulni.

Iger megerősítette, hogy visszavesznek a projektek számából, ami azt követően vált kezelhetetlenné, hogy 2020-ban Bob Chapeket nevezték ki ügyvezetőnek. Bár elődje döntéseit kritizálta, védelmébe vette azt a stratégiát, hogy sok folytatás készül a Disney-nél, mivel szerinte ezek némelyike nemcsak kiválóan teljesített, hanem remek film is volt.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)