Hirdetés

A Marveleknél is nagyobb bukás lehet az Aquaman és az elveszett királyság

|

Az előrejelzések alapján csúfos kudarcra számíthat az utolsó DCEU-film.

Hirdetés

Abban a pillanatban, hogy a Warner bejelentette, James Gunn és Peter Safran vezényletével DCU néven megújítja filmes univerzumát, lényegében halálra ítélte a Zack Snyder által lefektetett alapokra épített DCEU utolsó, még bemutatásra váró produkcióit. Elvégre minek venne valaki mozijegyet olyan filmekre, amik önmagukban kevésbé, sokkal inkább egy összefüggő világ részeként értelmezhetők, csakhogy az a világ rövidesen megszűnik létezni, és ezáltal semminek sincs jelentősége, ami a vásznon történik? A drámának nincs súlya, a tragédiának nincs következménye, az egész értelmét veszítette úgy, ahogy van.

A Shazam! Az istenek haragja, valamint A Flash - A Villám bukásához persze az is hozzájárult, hogy pocsék filmek voltak, és a Kék bogár sem emelte új szintre a képregényfilmek műfaját. Elméletben az Aquaman és az elveszett királyság szépíthet, megtörve a rossz sorozatot, de erre egyre kevesebb az esély.

Hirdetés

Abból kiindulva, hogy eddig hány jegy kelt el elővételben, a 2018-as Aquaman folytatásának kilátásai nem túl jók, egyelőre alig 25 százalékkal haladják meg a Shazam! Az istenek haragja számait, és ebből a Boxoffice Pro arra következtet, hogy Észak-Amerikában 32 és 42 millió dollár közötti összeget kaparhat össze a film a nyitóhétvégén. Ez azt jelenti, hogy még a legjobb esetben is ötmillióval elmaradna a Marvelek bevételétől, ami az MCU történetének legrosszabbja hazai pályán. Összességében valahol 105 és 168 millió dollár közé lövi be a Boxoffice Pro azt az összeget, amennyit az Aquaman és az elveszett királyság a teljes mozis pályafutása alatt összeszedhet az Egyesült Államokban és Kanadában. Ezen a ponton érdemes felidézni, hogy az első rész 335 millióig jutott Észak-Amerikában, globálisan pedig 1,15 milliárd dollárnál állt meg a számláló, amivel a mai napig csúcstartó a DCEU-n belül, sőt egyetlen más DC-karakterre épülő film sem kaszált ennyit.

Az Aquaman és az elveszett királyság december 21-én debütál a magyarországi mozikban. Ti megnézitek majd?

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)