Hirdetés

A Netflix már megint elkaszált egy népszerű sorozatot, ami sokaknak fog hiányozni

|

2018-ban rajtolt el a streamingplatformon és már a nyolcadik évadát forgatják.

Hirdetés

A Netflix kiemelt figyelmet fordít arra, hogy felhozatala bővelkedjen a fiatalokkal foglalkozó tartalmakban, elég csak a Szexoktatásra, a Heartstopperre és hasonló slágercímekre gondolni. Ezek közé tartozik a spanyol Elit (Élite) is, amelynek első évadával 2018-ban próbált szerencsét a streamingszolgáltató, aztán olyannyira bejött az előfizetőknek, hogy már hét szezon is megjelent belőle, amelyek közül a harmadik és a negyedik helyet kapott a Netflix azon toplistáján, ami minden idők legnézettebb idegen nyelvű sorozatait rangsorolta (előbbi 50, utóbbi 46,3 millió megtekintéssel büszkélkedhet és a kilencedik-tizedik helyet foglalták el ezzel a teljesítménnyel). 

A sztori három munkásosztálybeli kamasz körül forgott, akik bekerültek egy spanyol elitiskolába, amit a gazdag diákok nem néztek jó szemmel, viszont a kiközösítésen, az utálkozáson és a zaklatáson kívül több is történik: a tanulók közötti ellentétek gyilkosságba torkollnak. 

Hirdetés

A készítők már a nyolcadik évadon dolgoznak, ami a show atyja, Carlos Montero szomorú közleménye alapján egyben az utolsó is lesz, a Netflix nem kért többet belőle. A vállalat nemrég jelentette be hivatalosan a kaszát Twitteren/X-en, amelyre reagált Montero is egy sajtókonferencia során, és nyilatkozatából az jött le, hogy ő még folytatta volna: 

"Most forgatjuk a nyolcadik évadot, amely egyben az utolsó is. Nagyszerű lesz a vége. Jaime [Vaca, a 7. évad társ-showrunnere], a Netflix és én úgy gondoltuk, hogy itt az ideje befejezni. Ezt nagy sajnálattal mondom, mert hihetetlen évek állnak mögöttünk, amelyek során csodálatos színészekkel találkoztam, minden olyan rendezővel dolgoztunk, akivel szerettünk volna, és az a luxus ért minket, hogy az elmúlt két évadban Maribel [Verdú, színésznő] is velünk tartott. Az Élite mindenki életét megváltoztatta, vannak olyan színészek, akiknek velünk kezdődött a karrierje, és ez volt az ugródeszkájuk a világsztárság felé. Büszkeséggel tölt el, hogy hozzájárulhattam ehhez, és a tudat, hogy világszerte látták és tetszett nekik."

Korai azonban még keseregni, hiszen október 20-tól nézhető a Netflixen a nyolc epizódot felvonultató hetedik felvonás, a nyolcadikkal pedig lehetősége nyílik a készítőknek úgy lezárni a sorozatot, hogy ne maradjon hiány a rajongókban. Ti láttatok már belőle egyetlen részt is?

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)