Hirdetés

A valóságban is megismétlődött a Ne nézz fel! szürreális jelenete

|

Végképp bebizonyosodott, hogy a Netflix szatírája nem áll messze a valóságtól.

Hirdetés

A Netflix jobban sikerült filmjei közé tartozik a Leonardo DiCaprio és Jennifer Lawrence főszereplésével készült Ne nézz fel! (Don't Look Up), amely szatirikus formában igyekezett bemutatni, hogy az álhírekkel összezavart emberiség már egy teljesen nyilvánvaló vészhelyzetben sem képes szembenézni a valósággal.

Adam McKay filmje fájóan pontosan rezonált a globális felmelegedés, vagy éppen a koronavírus témájával, most pedig végképp bebizonyosodott a forgatókönyvet is jegyző direktor éleslátása.

Hirdetés

A napokban ugyanis az Egyesült Királyságot sújtó történelmi hőhullám kapcsán, a brit GB News hírcsatornán ismétlődött meg a Ne nézz fel! egyik legszürreálisabb jelenete. Ebben a két csillagász, Dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio) és Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence) egy országos TV-showban próbálják elmondani, hogy egy aszteroida tart a Föld felé, amely teljesen kipusztítja az emberiséget. A műsorvezetők azonban folyamatosan elviccelik a dolgot, mondván, hogy ők "könnyedebb" hírekkel szoktak szolgálni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ezt reprodukálta a GB News bemondója, Bev Turner aki élő adásban esett neki egy meteorológusnak, mert túl borúlátónak találta a szakember mondanivalóját a klímaváltozásról. A műsorvezető azzal kezdte, hogy milyen szép idő van, John Hammond azonban némi poénkodás után korrigálta, hogy a jelenlegi hőhullám akár életek ezreit is kiolthatja, szép helyett "halálosnak" és "brutálisnak" nevezve az időjárást.

"John, én azt szeretném, hogy boldogok legyünk az időjárás miatt. Nem tudom, történt-e valami a meteorológusokkal, ami miatt mindannyian egy kicsit fatalisták lettetek. A végzet hírnökei."

- reagált Turner, majd tovább tetézte a dolgot, és arról kezdett beszélni, hogy mindig is voltak forró napok, az 1976-os nyarat hozva fel az igaza alátámasztására, ami szerinte pont ilyen meleg volt. Csakhogy ebben óriásit tévedett, hiszen a hűvösebb időjárásra berendezkedett briteknél épp a napokban dőlt meg a mindenkori hőrekord, amikor is 40,3 Celsius-fokos forróságot mértek a kelet-angliai Corningsbyben.

Hammond erre közölte, hogy a '76-os nyár eleve nem volt ilyen meleg, plusz a maga korában extrém esetnek számított, míg a jövőben még több és még súlyosabb hőhullámok kialakulása várható. Cikkünk írásáig a GB News nem kommentálta a kínos jelenetet, amit a Ne nézz fel! vonatkozó képsorai társaságában nézhetsz újra az alábbi videón:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)