Hirdetés

Az megvan, hogy Kraven, a vadász eredetileg egy MCU-s moziban debütált volna?

|

Pókember legendás ellenfele egy Sony-féle filmben teszi tiszteletét először a mozivásznon, de ez könnyen alakulhatott volna teljesen másként is.

Hirdetés

Idén októberben támadja be a mozikat Aaron Taylor-Johnson főszereplésével a Kraven, a vadász film, így Venom és Morbius után egy újabb ikonikus Marvel gonosszal bővül a Sony saját, (egyelőre) Pókember nélküli pókverzuma. Maga a barátságos és közkedvelt hálószövő ugyebár Tom Holland megformálásában az MCU szerves része, de ha picivel másként alakultak volna a dolgok, akkor Kravenre is ugyanez a sors vár. 

Az eredeti tervek szerint ugyan a 2018-as Fekete Párduc moziban szerepelt volna maga Kraven is. A rendező, Ryan Coogler első körben még úgy képzelte el a filmet, hogy abban nem csak Erik Killmonger és Ulysses Klaue erősítik a rosszfiúk oldalát.

Hirdetés

Azt nem tudjuk, hogy egészen pontosan milyen formában tűnt volna fel a filmben Kraven. Fekete Párducnak és Kravennek nincs valami nagy képregényes múltja, már csak ezért is furcsa lett volna, ha a Marvel ténylegesen végigviszi Coogler korai elképzeléseit. Igaz, hogy egyszer volt anno egy komolyabb összecsapás a két karakter között a Christopher Priest-féle Black Panther képregényekben, de ez a Kraven már igazából az eredeti vadász fia volt - igen, apa és fia osztoztak a néven, a képregényekben gyakori megoldás ez. Később egyébként Pókember egy másik "állati eredetű" ellenfele, Rhinó is összeakasztotta a bajszát a füzetekben Fekete Párduccal, ő is fel fog bukkanni a Kraven moziban amúgy.

Végül az szabott gátat Coogler terveinek, hogy Kraven megfilmesítésének jogai a Sonynál vannak, és igaz, hogy Pókember miatt egyezségre jutott a két stúdió, és felbukkanhattak bizonyos karakterek Pókember MCU-s filmjeiben is, az elég komoly újabb tárgyalásokba került volna, hogy egy Pókitól teljesen független Marvel produkcióba bekerülhessen Kraven (vagy bárki más).

Hirdetés

Végeredményében talán így jártunk jól mi, mozinézők is. A Fekete Párduc filmből egyáltalán nem hiányzott Kraven, Erik Killmonger önmagában is az egész MCU egyik legjobb gonosztevője lett. 

Azt, hogy Kraven tényleg megérdemel-e egy saját filmet, és egyedül is elég lesz-e Aaron Taylor-Johnson a sikerhez, októberben fogjuk megtudni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)