Hirdetés

Az megvan, hogy már a Vissza a jövőbe legeleje lelövi a film végét?

|

Egy rosszkor történő pislogás, és máris le lehet maradni róla, hogy Robert Zemeckisék trükkösen előrevetítették a finálét már az első 5 másodpercben.

Hirdetés

Az 1985-ben bemutatott Vissza a jövőbe egyike azon filmeknek, amik a legnagyobb klasszikusok között foglalnak helyet, és a Netflix Meghatározó filmek a múltból című dokumentumsorozatának, köszönhetően azt is jól tudjuk, hogyan készült - olyan kulisszák mögötti titok is kiderülnek belőle, mint hogy eredetileg nem is Michael J. Fox szerepelt benne. 

Az elmúlt évtizedek során a rajongók előszeretettel vadásztak easter eggekre is a filmben, az egyik pedig különlegesebb az összes többinél, hiszen már rögtön a film első másodperceiben lelövi a finálé eseményeit, ugyanakkor piszok könnyű lemaradni róla, a nézők többségének fel sem tűnt. 

Hirdetés

Ha emlékeztek rá - ami nem nehéz, mivel a legikonikusabb befejezések között bérelt helye van -, akkor a Vissza a jövőbe végén Marty és Doki a Hill Valley-i óratornyot és a villámcsapást használják arra, hogy a szükséges energiát összegyűjtsék és átirányítsák a srác időutazásához, eközben pedig Doki majdnem leesik a tartószerkezetről. Nos, erre a jelenetre már a film legelején kapunk utalást, amikor a Vissza a jövőbe logó után, a stábtagok neveinek kiírása közben különféle órákon pásztázik végig a kamera egy szobában, ezek között pedig helyet kapott egy olyan darab is, amelynek mutatóin egy Dr. Emmett Brownra hasonlító alak lóg. Nézzétek csak: 

Ez a nyitójelenet trükkösen jelzi, hogy mi fog következni, de addig nyilván semmihez sem lehet kötni, amíg végig nem üljük a filmet és ki nem derül, hogy mi az események tetőpontja. Persze addigra már elfelejtődik az az easter egg, de többszöri újranézésre már szembeötlő. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)