Hirdetés

Az új Doctor Strange-film fogja felvezetni a Bosszúállók 5 és 6 sztoriját?

|

A legfrissebb pletykák szerint a még be sem jelentett Doctor Strange 3 sokkal fontosabb mozi lesz, mint azt sejthettük volna.

Hirdetés

A Marvel filmes univerzuma, az MCU finomam szólva is bukdácsolva tudta maga mögött a negyedik fázist és kezdte el az ötödiket. Kevés olyan sikeres alkotást kaptunk ezen időszak alatt, mint mondjuk a Pókember: Nincs hazaút, de azért akadtak mozik, amik pozitívabb fogadtatásban részesültek. Bár nem nyerte el a rajongók osztatlan tetszését, a Doctor Strange az őrület multiverzumában is inkább ebbe a kategóriába volt sorolható. A film stáblistás jelenete már ekkor belőtte nagyjából, hogy legközelebb milyen kalandokba keveredhet Strange doki (erről is szó lesz hamarosan, szóval vigyázzatok a spoilerekkel, ha nem láttátok ezt a mozit), de a legújabb pletykák még izgalmasabbá teszik az esetleges Doctor Strange 3-at.

Azért kell az "esetleges" jelzőt mindenképp a harmadik rész elé passzintani, mert egyelőre hivatalos semmilyen formában sem jelentette be a Marvel, hogy Doctor Strange kap egy harmadik önálló filmet is, az MCU ötödik és hatodik fázisának már leleplezett produkciói között nem szerepel ez a folytatás. A The Cosmic Circus szerint azonban nemcsak készül a Doctor Strange 3, de bizony ez a film fogja felvezetni a következő két nagy Bosszúállók mozit is.

Hirdetés

Fontos megjegyezni, hogy a szóban forgó pletyka kapcsán a The Cosmic Circus egy névtelen forrásra hivatkozik, és mivel nem egy nagy, megkérdőjelezhetetlen hitelességét többször is bizonyító médiumról van szó, érdemes helyén kezelni ezt a pletykát is, ami lehet, hogy nem több egy egyszerű teóriánál. Mindenesetre az alapötlet önmagában is van annyira izgalmas, hogy elgondolkodjunk rajta, mi van, ha tényleg összejön a dolog, és mennyire örülhetnek majd ennek a mozinézők. 

A The Cosmic Circus szerint ugyanis a Doctor Strange 3-ban ismételten a multiverzum kerül a fókuszba, sőt gyakorlatilag ez a film lesz a 2026-os Avengers: The Kang Dynasty és a 2027-es Avengers: Secret Wars előfutára. A második rész végén ugyebár felbukkant az egyik stáblistás jelenetben a Charlize Theron által alakított Clea, aki közölte a drága jó doktorral, hogy áldásos tevékenységének köszönhetően térfúzió jött létre, Doctor Strange pedig nyilván egyből el is indult, hogy a sötét dimenzió varázslónőjével együtt megpróbálja helyrehozni a dolgokat. 

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Ha minden igaz, akkor Clea és Doctor Strange új sztorija a 2014-es Time Runs Out című képregényes történetszálat dolgozza fel. Ez a 2015-ös Secret Wars minisorozatnak ágyazott meg, annak a gigantikus multiverzumos eseménynek, amit minden bizonnyal az Avengers: Secret Wars, avagy Bosszúállók: Titkos háború is át fog emelni a nagyvászonra. A Time Runs Out képregényben a Föld legnagyobb hősei gyakorlatilag megpróbáltak megoldást találni az elkerülhetetlen végre, ugyanarra a térfúzióra, ami a Doctor Strange az őrület multiverzumában végén is előkerült. A helyzet pedig az, hogy nem jártak sikerrel, a történet végén az utolsó megmaradt két realitás, a 616-os Föld, vagyis a Marvel képregények "fő" univerzuma, illetve a 1610-os Föld, az Ultimate univerzum közötti végső térfúzió kezdődött meg.

Ezt követően, vagyis az utolsó két realitás összeütközése és multiverzum pusztulása után született meg az a Csatavilág, melyben az istencsászárként regnáló Fátum Doktor volt a mindenható úr. Eddig csak nagyon pici lépésekben haladt az MCU a 2027-es Avengers: Secret Wars mozifilm felé, szóval kifejezetten jó lenne, ha a következő kataklizmikusnak ígérkező össznépi szuperhősháborút elkezdenék masszívan felvezetni. A képregényes alapokat, vagyis a Time Runs Outot jelenleg csak elég nagy változtatásokkal lehetne átemelni a filmes univerzumba, de az MCU eddig sem a szolgai másolást tartotta az adaptálás elsődleges formájának.

Kíváncsian várjuk, tényleg a Doctor Strange 3 lesz-e a finálé előszele. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)