Hirdetés

Bradley Cooper hat évig készült keményen, hogy új filmjéhez leforgathasson egy hatperces jelenetet

|

Semmit sem bízott a véletlenre a Leonard Bernstein életéről szóló Maestro rendezője és főszereplője.

Hirdetés

Minden bizonnyal az idei év egyik legjobban várt életrajzi drámája lehet a Bradley Cooper főszereplésével érkező Maestro, amelyben nem csak a legendás zeneszerzőt és karmestert, Leonard Bernsteint alakítja majd a színész, ugyanis még a rendezői székben is ő foglalt helyet. A velencei filmfesztiválon debütált, majd december 20-ától már a Netflix felületén is nézhető alkotáshoz időközben egy mutatós előzetes is érkezett, ami alapján tényleg 2023 egyik legígéretesebb produkciójának tűnik a Maestro.

Köszönhető ez elsősorban a zseniális Bradley Coopernek, aki ismételten mindent beleadott, hogy a lehető legjobb alakítását nyújtsa. Nemrégiben ugyanis elárulta, hogy több mint hat éven át készült egy mindössze hatperces jelenetre, hogy a lehető legpontosabban vezényeljen Bernstein stílusában.

Hirdetés

A jelenet egyébként a méltán híres Londoni Szimfonikus Zenekar 1976-os, az Ely-i katedrálisban adott koncertjét mutatja majd meg, mely a filmben is egy kulcsfontosságú pillanat lesz. Ugyanis olyan megindító képsoroknak lehetünk majd a szemtanúi, melyek ízig-vérig Bernstein zsenialitásáról és sajátos stílusáról árulkodnak, ezért is érezte Cooper a szívügyének, hogy a lehető legpontosabban jelenítse meg ezt.

A jelenettel kapcsolatban egész pontosan úgy nyilatkozott:

"Nagyon aggasztott ez a jelenet, ugyanis élőben csináltuk az egészet. A Londoni Szimfonikus Zenekar volt. Élőben vettek fel. Nekem kellett vezényelnem őket. És hat évet töltöttem azzal, hogy megtanuljam, hogyan kell vezényelni 6 perc 21 másodpercnyi zenét."

Majd úgy folytatta:

"Hozzájutottam ahhoz a nyers felvételhez, amin megnézhettem Leonard Bernsteint 1976-ban, ahogy az Ely-i katedrálisban a Londoni Szimfonikus Zenekart dirigálja. Szóval így ez alapján tudtam felkészülni."

Ezek alapján valóban jó eséllyel pályázhat majd Oscar-jelölésre a színész-rendező, aki a finom kézmozdulatok elsajátítása mellett jelentős fizikai átalakuláson is átesett, hogy a lehető legvalóságosabban jelenítse meg a karmester legendát.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)