Hirdetés

Denis Villeneuve így szeretné lezárni a Dűne-trilógiáját

|

A rendező még mélyebbre merül Frank Herbert fantáziavilágában.

Hirdetés

David Lynch bicskája beletörött már egyszer Frank Herbert magnum opusának az adaptálásába, ezért napjaink egyik legtehetségesebb rendezője, Denis Villeneuve (Szárnyas fejvadász 2049, Érkezés) is óvatosan tervezett: eleinte csak arról nyilatkozott, hogy legalább egy folytatást kaphat a film, ugyanis egy ilyen fontos és gazdag történetet képtelenség elmesélni 2-3 órában. A Dűne aztán látványos és monumentális sci-fi lett, amely leginkább amiatt kapott savat, hogy a legjobb résznél fejeződik be. 

Egy ideig kérdéses volt, hogy elkészülhet-e a második felvonás, de szerencsére a Warner Bros. zöld utat adott neki, és a visszatérő sztárokat olyan nevek erősítik, mint Christopher Walken (IV. Shaddam császárként), Florence Pugh (Irulan hercegnőként) és Austin Butler (Feyd-Rautha Harkonnenként). 

Hirdetés

A Dűne 2. rész a napokban kapta meg a legújabb kedvcsinálóját, amely egy az elődnél is látványosabb és izgalmasabb filmet ígér, és november 2-től be is ülhetünk majd rá a hazai mozikban, de mi a helyzet a jövővel? Készül még új Dűne film? És ha igen, miről fog szólni?

Nos, a Deadline értesülései szerint Villeneuve a Dűne-trilógiája lezárásaként A Dűne messiása című kötet feldolgozását tervezi, amellyel sokkal mélyebbre szeretne merülni Herbert fantasy-eposzában. A forgatókönyvet Villeneuve és Jon Spaihts (Prometheus, Doctor Strange, Dűne) közösen írhatják, és bár a Warner Bros. hivatalosan még nem jelentette be, hogy aktívan fejlesztenék a harmadik részt, de ha a második Dűne film is sikeres lesz, akkor nem lehet kérdés, hogy elkészül-e. 

Ha még nem olvastad A Dűne messiását, akkor vigyázz, mert spoilerek következnek!

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A Dűne messiása Herbert regényfolyamának második könyve, amely 12 évvel az első kötet eseményei után játszódik, és Paul az emberi bolygókat egyesítő Impériumban császárként uralkodik, valamint elfogadta a fremenek messiásának szerepét is. Bár rengetegen haltak meg a nagy háborúja során, a jövőre vonatkozó látomásai miatt nincs meggyőződve róla, hogy valóban egy jobb világot teremtett-e az emberiség számára, miközben ellenségei összefognak ellene és készek mindent feláldozni a bukásáért: összecsap a régi és az új világrend. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)