Hirdetés

Eldurvult a jogi csatározás MrBeast és a saját hamburgerezője között

|

Saját perrel támadt vissza a MrBeast Burgert üzemeltető cég, miután a videós keresetet nyújtott be ellene.

Hirdetés

Ahogy azt a napokban sokan olvashattátok, a világ legnépszerűbb youtubere, a MrBeastként elhíresült James Donaldson komoly összetűzésbe került a nevét viselő egyik branddel, a MrBeast Burgerrel. Az egyetlen fizikai helyszíntől eltekintve online elérhető gyorsétteremláncot egy harmadik fél, a Virtual Dining Concepts (VDC) üzemelteti, a videós viszont nemrég beperelte őket az ételek gyatra minőségére és a brand elhanyagolására hivatkozva.

A Variety beszámolója szerint azonban a partner nem hagyja magát, nemrég ugyanis ellenkeresetet nyújtott be a vállalat, amely egyébként más, meglévő éttermek konyháin keresztül oldja meg a hamburgerek előállítását.

Hirdetés

A VDC által indított per azt állítja, hogy MrBeast nem teljesítette a szerződéses kötelezettségeit, beleértve a vállalt reklám- és promóciós munkát, a megnyilvánulásaival pedig még súlyos károkat is okozott a márkának.

"Ez az ügy egy olyan közösségi médiás hírességről szól, aki azt hiszi, hogy a hírneve azt jelenti, hogy bármit mondhat, hogy a tények nem számítanak, és hogy következmények nélkül megtagadhatja és megszegheti a szerződéses kötelezettségeit. Ez tévedés."

- áll a peranyagban, amely állítása szerint Donaldson korábban kétszer is megpróbálta újratárgyalni a szerződési feltételeket, amikor felismerte, hogy mekkora érték rejlik a MrBeast Burger brandben. Ez viszont végül nem sikerült neki, a VDC álláspontja alapján pedig lényegében ezért kezdett bele a több mint 1700 konyhából kiszállító virtuális gyorsétteremlánc nyilvános pocskondiázásába.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A kereset itt több korábbi Twitter-posztra is hivatkozik, köztük egy olyannal, amiben Donaldson azt fejtegette, hogy ha tehetné, kiszállna a Virtual Dining Conceptsszel kötött szerződésből, amelynek képében fiatal fejjel egy "szar üzletet" kötött.  A partner most 100 millió dolláros kártérítést követel a népszerű videóstól.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)