Hirdetés

Elhunyt Dusty Hill, a ZZ Top basszusgitárosa

|

A legendás banda veterán tagja 72 évesen ment el.

Hirdetés

A zenerajongók szomorú reggelre ébredtek: a ZZ Top basszerosa, Dusty Hill elhunyt. Halálának okát egyelőre nem ismerjük, de a halálhírét a művész képviselője ma reggel megerősítette. A húrok mestere 72 éves korában hunyt el.

Hill öt évtizeden át gyilkolta a basszusgitárokat a zenevilág egyik legismertebb triójában. Ötven év nem tűnik el nyomtalanul: számtalan emlékezetes dallamot köszönhetünk munkásságának.

Hirdetés

A halálhírt követően a ZZ Top másik két tagja Billy Gibbons és Frank Beard is kiadtak egy nyilatkozatot.

"Elképesztően szomorúak vagyunk a hírtől, miszerint Dusty Hill texasi otthonában, álmában elhunyt. A jelenléted, a jó természeted és a töretlen elkötelezettséged, ahhoz hogy megadd a mélységet a Topnak mind nekünk, mind a rajongóknak hiányozni fog."

Hill ugyan nem volt a banda alapítói között, de még a csapat első, 1971-es albumának megjelenése előtt csatlakozott a Tophoz. Korábban több rockbandával is tett próbaköröket, de a ZZ Top lett az igazi otthona, ami egészen a Rock and Roll Hall of Fame-ig repítette karrierjét. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)